Kåre Ingebrigtsen sjokkerte Kompany og Anderlecht med seier i sesongåpningen

Kåre Ingebrigtsen fikk en fantastisk start på den belgiske ligaen da hans Oostende tok alle tre poengene mot storlaget Anderlecht søndag. Les mer Lukk

Med klassisk Rosenborg-fotball fikk Kåre Ingebrigtsen en strålende sesongstart med sin nye klubb Oostende søndag da de vant 2-1 borte mot Anderlecht.

Etter å ha kommet under et voldsomt press og nesten havnet under 0-2 slo Ingebrigtsens gutter voldsomt tilbake mot storfavorittene fra Anderlecht, som ledes av Vincent Kompany.

– Det var i seg selv en fantastisk opplevelse. Anderlecht borte er en av de vanskeligste oppgavene, hvert fall i Belgia, som man kan få, sa Ingebrigtsen til Nettavisen etter den svært så overbevisende seieren.

– Vi hadde trøbbel de første 15-20 minuttene før det var litt marginer som gjorde at de ikke gikk opp til 2-0. Så gikk vi opp og scoret, og etter det vokste vi inn i kampen og hadde god kontroll, fortsatte Ingebrigtsen og la til at det var elektrisk stemning før kampen.

Les også: RBK-saken: Handlet om alt annet enn penger

Rosenborg-angrep

Nysigneringen Ronald Vargas fra Venezuela startet et godt gammeldags Rosenborg-angrep midt i banen i det 19. minutt og spilte en pasning ut på høyrevingen Robbie D'Haese. 20-åringen slo en utsøkt pasning tilbake til indreløper Vergas som fullførte løpet helt inn.

Dermed fikk den tidligere Anderlecht-spilleren en enkel jobb med å utligne til 1-1. Da hadde Michel Vlap allerede sendt vertene i føringen.

Kompany-debut

Storfavorittene Anderlecht presset på og skapte store muligheter ut i andre omgang, men det var i stedet for Ingebrigtsens gutter som scoret det avgjørende målet.

Kvarteret før slutt ble innbytter Fashion Sakala spilt vakkert gjennom, og alene med keeper satte han ballen sikkert inn til 2-1.

Vincent Kompany gjorde sin debut som spillende trener for Anderlecht. Selv om hans tidligere Manchester City-lagkamerat Samir Nasri hadde et positivt innhopp, klarte hjemmelaget aldri å redde et uavgjortresultat.

Les også: Tidligere RBK-trener roser Bendtners holdning

VAR grep inn tidlig

Oostende fikk en marerittstart på kampen da Michel Vlap fikk forært en gratismulighet. En fryktelig klarering havnet rett i beina til den unge nederlenderen, som skrudde ballen opp i det høyre hjørnet til 1-0 etter et snaut kvarter.

Få minutter etterpå satte Vlap ballen i mål nok en gang, men VAR grep inn, og dommer Bram Van Driessche annullerte målet korrekt for offside. Målet var godkjent til å begynne med, så uten videohjelp hadde Oostende ligget under 2-0 og fått en vanskelig vei tilbake i kampen.