Egan Bernal blir årets Tour de France-vinner

Egan Bernal kommer til å vinne årets Tour de France. Foto: AP Photo/Thibault Camus Les mer Lukk

Vincenzo Nibali vant lørdagens korte Tour de France-etappe. Egan Bernal beholdt den gule ledertrøyen og er bare en sjarmøretappe unna å vinne årets ritt.

Colombianske Egan Bernal tok fredag over den gule ledertrøyen fra franske Julian Alaphilippe, og foran lørdagens etappe fra Albertville til Val Thorens ledet han med 45 sekunder sammenlagt.

– Jeg tror ikke jeg kan ta den gule trøyen tilbake. Jeg ble slått av noen som var sterkere enn meg, sa Alaphilippe til fransk TV etter fredagens etappe.

Og Bernal viste ingen svakheter og beholdt ledertrøyen på fjelletappen lørdag. Det betyr at den 22 år gamle Ineos-rytteren kun er søndagens sjarmøretappe unna å vinne årets utgave av Tour de France.

Han blir da den første colombianeren som vinner Tour de France sammenlagt.

Italienske Vincenzo Nibali vant lørdagens etappe.

Alaphilippe måtte slippe

Alaphilippe, som lå på annenplass i sammendraget før etappen, måtte slippe 13 kilometer før mål.

Vanskelige værforhold gjorde at lørdagens avgjørende Tour de France-etappe ble kuttet fra 130 til 59 kilometer. Fredagens etappe ble dramatisk og måtte avbrytes da jordskred og kraftige haglbyger gjorde det uansvarlig å fullføre etappen da det gjensto omtrent 26 kilometer.

Avgjørelsen innebar at resultatene på toppen av etappens nest siste stigning ble stående. Ingen tildelt etappeseieren.

Ingen vil angripe søndag

Ettersom det er vanlig at ingen angriper den gule sammenlagttrøyen på søndagens avsluttende etappe, vil sammenlagtlederen etter lørdagens etappe vinne årets Tour de France.

Unntaket er hvis noe svært uvanlig skjer på avslutningsetappen som går fra Rambouillet til Champs-Élysées i Paris.

I fjor var Alexander Kristoff sterkest i massespurten på Champs-Élysées. Kristoff var for øvrig en av de første som datt opp da klatringen startet under lørdagens etappe.