Svensk VM-helt dediserte scoring til sin hardt skadde bror

Sofia Jakobsson (til høyre) og Sverige er klare for semifinale i VM. Foto: Francisco Seco / AP / NTB scanpix. Les mer Lukk

Sofia Jakobsson utlignet da Sverige snudde og vant 2-1 mot Tyskland i kvartfinalen i VM. Etterpå snakket hun om hvorfor målet betydde ekstra mye.

29-åringen banket inn 1-1 etter halvspilt førsteomgang. Like etter pause sørget Stina Blackstenius for svensk semifinaleplass.

Etter oppgjøret var det en rørt Jacobsson som møtte pressen. Målet mot Tyskland var hennes første i mesterskapet og hadde en spesiell betydning.

– Jeg har så mye følelser. Dette målet var for broren min. Jeg er så utrolig glad for at jeg kunne spille dette VM-et med tanke på alt som har skjedd, sa hun til TV4.

– Visste ikke om han ville våkne

Det hun sikter til er en ulykke som inntraff rundt juletider. Broren Anders var involvert i en stygg fallulykke. Han pådro seg en kraftig hjerneblødning.

Før VM fortalte Sverige-spilleren om episoden i et intervju på Sportskanalen, gjengitt av Aftonbladet. På julebesøk hjemme i Sverige fikk hun og moren beskjeden om at broren var sendt til intensivavdelingen. Dit reiste de direkte, sjokkert av beskjeden de hadde fått.

– Da jeg kom inn i det rommet, der lillebroren min lå, med slanger ut av munnen og hodet. Det er sånn man ser på film og så var det min lillebror. De visste ikke om han ville våkne igjen, fortalte fotballstjernen rørt.

Vokser i motgang

Broren våknet etter 12 dager i koma. Sverige-spilleren har fortalt at det går mye bedre med broren nå.

– Det har vært tøft, det har det. Når man går gjennom tøffe saker i livet så vokser man som menneske. Det gjenspeiler seg på fotballbanen. Man kan takle utfordringer bedre, sa Jakobsson.

Lørdag fikk hun altså en kjempeopptur på fotballbanen da Tyskland ble slått 2-1. I semifinalen i VM venter Nederland. Den kampen spilles onsdag.