Neville i ekstase over eget lag etter seier over Norge

Englands manager Phil Neville under kampen mot Norge i Le Havre torsdag kveld. Les mer Lukk

England-manager Phil Neville var glad og stolt over prestasjonen som førte til at Norge må hjem fra VM.

Neville var ikke snauere enn at han kalte 3-0-seieren torsdag kveld for «et av de stolteste fotballøyeblikkene» han hadde opplevd. Og 42-åringen, med over 250 kamper og flere titler for Manchester United, har opplevd mye.

– Jeg har den beste jobben jeg noen gang har hatt. For et år siden satte vi oss våre mål. Alt jeg ønsket mine spille skulle si, var at vi skulle vinne VM. Men de sa at de ville mer, at de ville skape et navn folk skulle huske, «badass-kvinner», sa Neville etter kampen.

Før kampen fikk han og laget råd og oppmuntring fra sin gamle venn David Beckham, med klar beskjed om at de engelske «løvinnene» måtte være mer kyniske i møtet med det norske laget. I samtalen med spillerne forlangte Neville en bedring i prestasjonene fra de forrige kampene på 10 til 15 prosent.

– Vi spiller en type fotball ingen har gjort før. Vår stil er kompromissløs. Jeg tror det vil ta oss gjennom semifinalen. Vi kan ikke vente til tirsdag, sa Neville.

England møter vinneren av oppgjøret mellom vertsnasjonen Frankrike og USA, som spilles fredag kveld.

Selv om han bedyret at han ikke «tar av» etter seieren mot Norge, konstaterte han at Lucy Bronze er verdens beste fotballspiller.

– Hun bør vinne Ballon d'Or (som Ada Hegerberg vant i 2018). 100 prosent! Det er ingen som henne, sa Neville.

Bronze dominerte i store deler av kampen og scoret det siste målet for engelskmennene.