Thorsnes ble inspirert av England

Elise Thorsnes ordnet sammen med Maria Thorisdottir en video med kjendishilsener til spillerne som er blitt populær i den norske VM-troppen. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Les mer Lukk

England offentliggjorde sin VM-tropp via twittermeldinger fra kjendiser. Elise Thorsnes lot seg inspirere og fikset en motivasjonsvideo for de norske.

Videoen med hilsen fra en kjendis til hver spiller er blitt kjempepopulær i toppen, og den har virket. Isabell Herlovsen feiret sin scoring mot Australia ved å lage en «T» som hyllest til «sin» kjendis Truls Svendsen.

Ideen kom altså fra torsdagens kvartfinalemotstander.

– Det begynte med en idé om å samle inn video fra familie og venner, men det begynner å bli litt oppbrukt. Jeg så hva England gjorde og tenkte at vi skulle gjøre noe av det samme for å motivere gjengen og få dem til å gi det lille ekstra, forteller Thorsnes til NTB.

Sammen med Maria Thorisdottir satte hun i gang.

– Vi kjenner noen, og andre spurte vi på Instagram og Facebook og sånn. Det var en enorm jobb, men nesten alle vi spurte ville veldig gjerne bidra. Jeg tror de fleste følger med på oss, og det var ikke vanskelig å få ja, sier Thorsnes.

– Det ble en veldig bra video til slutt med 23 hilsener.

Mye bra

Da England offentliggjorde VM-troppen, var det prins William som røpet det første navnet. Han ønsket kaptein Steph Houghton lykke til via en videosnutt på Twitter.

David Beckham hilste til Nikita Parris, som har «hans» trøyenummer 7, mens popstjernen Ellie Goulding ønsket Chelsea-spiller Fran Kirby lykke til, og slik fortsatte det. Alan Shearer, Emma Watson og James Corden var blant de andre kjendisene.

Hvem fikk Thorsnes og Thorisdottir tak i?

– Å, det var mange. Ut over Truls Svendsen var det … Mads Hansen, Nora Mørk, Tone Damli, Emil Meek. Ja, det var veldig masse bra, sier Thorsnes.

Det var ikke tilfeldig at det var hun og Thorisdottir som sto for stuntet.

– Det er nok vi som finner på mest sprell. Vi har gjort en del rare ting sammen, og det var artig å finne på noe som slo så godt an, sier Thorsnes.

Klar for mer

Mens Thorisdottir har spilt hvert minutt i VM, har Thorsnes måttet nøye seg med to innhopp på til sammen 33 minutter. Hun er klar for mer når det drar seg til.

– Ja, jeg håper jo det. Jeg har lyst til å bidra mest mulig, så jeg er klar når det skulle trenges, sier 30-åringen som hittil har hatt sin største VM-suksess utenfor banen.

– De gjør litt forskjellige ting for å skape energi, og tidligere har vi fått hilsen hjemmefra, eller artige videoer med ting som skjer på trening. Nå hadde de fått tak i en kjendishilsen til hver av oss, og videoen var kjempeartig, sier Guro Reiten til NTB.

– Hvem min var fra? Carina Olset. Så babyen. Åååh så søt!