Håland i spissen for VM-troppen

Erling Braut Håland spiller U20-VM for Norge. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix Les mer Lukk

Salzburg-proffen Erling Braut Håland er den største profilen i den norske troppen i sommerens U20-VM i Polen.

Det ble klart da landslagstrener Pål Arne Johansen kompletterte sin tropp tirsdag.

– Det var et tøft og krevende uttak, sa landslagstreneren i forbindelse med uttaket.

Allerede midt i april tok landslagsledelsen ut de åtte første spillerne til sluttspillet i Polen i mai og juni. Kristian Thorstvedt (Viking), Julian Faye Lund (Mjøndalen), Nicholas Mickelson (Strømsgodset), Stabæk-trioen Tobias Børkeeiet, Hugo Vetlesen og Ola Brynhildsen samt Bodø/Glimt-spillerne Jens Petter Hauge og Håkon Evjen fikk da sin VM-billett.

Tirsdag ble troppen utvidet med 13 nye spillere: Markus Olsen Pettersen (Nest-Sotra), Einar Arnebrott (Viking), Christian Borchgrevink (Notodden), John Kitolano (Wolves), Lars Ranger (Ull/Kisa), Leo Skiri Østigård (Brighton), Emil Bohinen (Stabæk), Eman Markovic (Zrinjski Mostar), Ulrik Fredriksen (Sogndal), Tobias Svendsen (Sandefjord), Erling Braut Håland (Salzburg), Adnan Hadzi (Start), Tobias Christensen (Start).

Fire av spillerne spiller i utenlandske klubber.

Samhold og råskap

Landslagstrener Pål Arne Johansen har stor tro på sitt mannskap.

– Dette er en gjeng som virkelig er én gjeng – med et veldig sterkt samhold og en rå vilje til å få til ting sammen. Det har fått oss helt fram til VM og kommer også til å være noe som kjennetegner oss i sluttspillet, sier han.

Det norske laget sikret seg VM-billetten ved å slå regjerende verdensmester England 3-0 på en overbevisende måte i den siste og avgjørende kvalifiseringskampen.

Norges deltar i U20-VM for første gang siden 1993. Tommy Svindal Larsen og Petter Rudi var to av spillerne som utgjorde troppen den gangen.

Tøff gruppe

Uruguay, New Zealand og Honduras er motstandere i gruppespillet, og de to beste i hver gruppe pluss de fire beste gruppetreerne går videre til åttedelsfinale.

Totalt 24 nasjoner deltar i mesterskapet, og Norge er én av kun seks europeiske nasjoner. England og Tyskland var blant stormaktene som ikke maktet å kvalifisere seg.

Sluttspillet arrangeres i Polen i perioden 23. mai til 15. juni.

U20-landslaget er et av fire norske landslag som skal ut i sluttspill denne sommeren. A-landslaget for kvinner, jenter 19 og gutter 19 er de tre andre.