Kristoff kan skrive sykkelhistorie

Alexander Kristoff jager en ny seier i Eschborn-Frankfurt onsdag. Les mer Lukk

Alexander Kristoff jakter onsdag sin femte strake seier i sykkelrittet Eschborn-Frankfurt. I så fall gjør 31-åringen noe ingen har klart før ham.

Arrangørene av det tradisjonsrike tyske endagersrittet skriver nemlig på sine nettsider at ingen syklist har klart å vinne en WorldTour-klassiker fem ganger på rad. Kristoff kan således bli den første.

UAE-proffen vant rittet både i 2014, 2016, 2017 og 2018. I 2015 måtte arrangørene avlyse som følge av mistanker om et planlagt terroranslag mot arrangementet.

– Uten de fire seirene i Eschborn-Frankfurt ville jeg ikke ha vært den sykkelrytteren jeg er. I rittets historie er jeg den syklisten med flest seirer. Det er kult, ikke minst fordi dette er et ritt med så lange tradisjoner, sier Kristoff.

– Jeg har gode minner fra Frankfurt og håper selvsagt å bli den første som krysser målstreken igjen. Men det er vanskelig å vinne et ritt fem ganger på rad, fortsetter Stavanger-karen.

Strålende vårsesong

Årets startfelt i Eschborn-Frankfurt er også skarpere enn noen gang. Etter at rittet fikk World Tour-status i 2017 har stadig flere av sykkelsportens profiler deltatt.

Onsdag er ikke mindre enn 12 World Tour-lag på startstrek, det største antallet i rittets historie. 187,5 kilometer skal tilbakelegges gjennom Taunus-fjellene vest for Frankfurt.

Alexander Kristoff kommer til start med bunnsolide resultater i ryggen. Ikke bare vant han den prestisjetunge vårklassikeren Gent-Wevelgem, men nylig ble det også en kruttsterk pallplass i Flandern rundt.

I Paris-Roubaix fikk han ødelagt seierssjansene av mekaniske problemer.

– Formen er veldig bra, og så langt har det vært gode uker for meg gjennom vårsesongen. Men dette er også hjemmebanen til John Degenkolb. Det er lenge siden John vant i Frankfurt, så kanskje er det hans tur igjen, sier 31-åringen.

Aktuelt: Uno-X oppretter norsk profflag i sykling

Mange norske

Nevnte Degenkolb er én av flere skarpe utfordrere onsdag. Til start kommer også to andre sterke tyske hjemme håp i Bora-rytter Pascal Ackermann og Katushas Nils Politt.

Sistnevnte ble nylig nummer to i Paris-Roubaix, og dokumenterte kjempeform selv om han måtte se seg slått av belgiske Philippe Gilbert i spurten på velodromen i Roubaix.

Også australske Michael Matthews og belgiske Oliver Naesen, som fulgte nærmest Kristoff i fjorårets utgave av rittet, kan bli harde nøtter å knekke onsdag.

Kristoff har med seg lagkompisene Sven Erik Bystrøm og Vegard Stake Laengen i kampen for en femte seier onsdag.

Dimension Data-proffen Edvald Boasson Hagen stiller også til start, mens August Jensen og Sondre Holst Enger er del av laget til Israel Cycling Academy.

Aktuelt: Danmark får Tour de France-starten i 2021