Johaug avslutter hektisk vår med ferie i New York

Therese Johaug under mandagens presentasjon av langrennslandslaget for kommende sesong. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix. Les mer Lukk

Det har gått mer eller mindre i ett for Therese Johaug (30) etter at skisesongen var over. TV og fotografering er sentrale stikkord.

Det startet med opptak til TV 2s satsing «Landskampen» der Johaug er på samme norske lag som Petter Northug, Emil Iversen og Tiril Eckhoff.

– Det ryktes at du skremte de andre med å trene hver eneste morgen?

– Det var bare en liten halvtimes joggetur om morgenen. Det var godt med litt frisk luft før vi skulle i gang med de lange opptakene. Det gikk i ett fra halv ni om morgenen til klokka ti om kvelden. Det var bare litt lufting. Charlotte (Kalla) og Tiril var også med.

I det hele tatt har det ikke vært mye hvile på 31-åringen fra Nord-Østerdalen siden sesongen tok slutt. Det har nok vært litt mer enn bare «lufting».

– Jeg har 14 dager på Rhodos i forbindelse med den TV-innspillingen. Deretter var det fotografering med min egen merkevare i tre-fire dager. Så reiste vi hjem til mer bildetaking på Sjusjøen med neste års vinterkolleksjon i to dager. Da var halve april unnagjort, og jeg fikk en liten ukes påskeferie hjemme i Dalsbygda og på Sjusjøen sammen med familie og venner, sa Johaug til NTB i forbindelse at neste sesongs langrennslandslag ble presentert i Holmenkollen i Oslo mandag.

Overlegen

Sist uke var det kontinuerlige oppdrag fram til avreise til Skarverennet. Hun sier at april har vært en måned der hun har fått gjort mye annet.

– Det har ikke vært så mye fri, men nå reiser vi til New York 2. mai om vi ikke blir rammet av SAS-streiken. Det blir en liten ukes ferie sammen med venninner. .

– Du vant Skarverennet med åtte og et halv minutt. Der forteller at formen ikke er så aller verst?

– Det ble et veldig spesielt renn. Ingvild (Flugstad Østberg) falt da hun lå på 2.-plass. Det var krevende forhold med motvind og regn. Jeg er imponert over at arrangøren i de hele tatt klarte å gjennomføre rennet.

Krevende

– Hvordan ser du sesongen som kommer med så mange renn på terminlisten?

– Det blir en sesong der du må prioritere hvilke renn du vil gå fort i, og jeg tror det blir en sesong der vi prioriterer veldig ulikt. I mesterskapssesonger lader alle opp til mesterskapene, men nå blir det mer forskjellig hva vi satser på. Jeg tror det blir veldig individuelt, og det blir viktig å tenke på at det ikke er mulig å gå alt.

– Er det mulig å gå alle tourene?

– Ja. Alt er mulig. Det kommer alt an på hva du gjør imellom de tourene og hvordan kroppen responderer på alle tourene. Det blir en veldig krevende sesong. Jeg tror ikke det hadde gjort noe om de hadde kuttet en helg eller to. Dette er noe de må se på til kommende sesonger.

– Hvordan ser du på at landslaget har vokst?

– Det tror jeg blir veldig bra. Det blir fint med nye jenter på laget, og vi trenger rekruttering. Det blir en sprintsatsing, og det blir en distansesatsing, men jeg tror det er viktig at vi fortsatt er ett lag. Vi har mye å lære av hverandre og trenger matching av hverandre. Dette tror jeg kommer til å bli veldig bra. Jeg er glad for at de har prioritert jentesiden mer, for det trengs, sa Johaug.

Først etter hjemkomsten fra New York neste uke, starter Therese Johaug oppkjøringen til en ny sesong.

Hun var suverent best i sesongen som var, og det er mye å forsvare.