Sjakk: Carlsen til topps i Baden-Baden

Mandus Carlsen fortsetter å dominere i sjakkverdenen. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Les mer Lukk

Sjakkstjernen Magnus Carlsen sikret seg mandag seieren i en storturnering i Tyskland. Han slo franske Maxime Vachier-Lagrave i det siste partiet.

Sluttseieren ble klar allerede før partiet var ferdigspilt. Levon Aronian og Fabiano Caruana spilte remis mandag. Det var nok til å garantere Carlsen triumf i sammendraget. Caruana endte på 6 poeng, mens nordmannen stoppet på 7,5 poeng.

Carlsen tapte turneringen i fjor for Caruana, men vant samme sted sist i 2015.

Carlsen avsluttet mot franske Maxime Vachier-Lagrave med hvite brikker i siste runde. Det hadde uansett holdt med remis for nordmannen.

Carlsen er nå ubeseiret i 59 partier på rad i langsjakk.

Før møtet mot sin franske VM-hjelper hadde Carlsen vunnet tre og spilt fem partier remis i turneringen. De to første partiene var en kraftanstrengelse da begge partiene varte i over 70 trekk.

Carlsen ordnet sin tredje turneringsseier på rad i år. Han vant Wijk aan Zee-turneringen i Nederland i januar og seiret på imponerende vis i Shamkir tidligere i april.

Etter oppholdet i Tyskland reiser Carlsen videre til Elfenbenskysten for å spille sesongens første turnering i Grand Chess Tour. Med det blir han tidenes første regjerende sjakkverdensmester som konkurrerer i Afrika.