Klæbo inn i Nossums lag

Johannes Høsflot Klæbo går inn i allroundlandslaget i langrenn fra kommende sesong Les mer Lukk

Johannes Høsflot Klæbo (22) ble som ventet en del av allroundlandslaget til trener Eirik Myhr Nossum fra kommende sesong.

Klæbo har vært klart best i sprint i de siste sesongene. Han har fortsatt ambisjoner om å være best i den disiplinen, men han ønsker også å ta steg som allroundløper.

Da er håpet at han best kan gjøre det sammen med de sju som utgjorde allroundlandslaget også sist sesong: Didrik Tønseth, Emil Iversen, Hans Christer Holund, Martin Johnsrud Sundby, Niklas Dyrhaug, Simen Hegstad Krüger og Sjur Røthe.

Klæbo kommer inn i et lag som har samlet en hel haug av OL- og VM-medaljer de to siste sesongene.

Niklas Dyrhaug mistet hele forrige sesong på grunn av skader, men det han viste i forkant var nok til å overbevise landslagstrener Nossum om at han fortjente en ny sjanse.

Dessuten er det ingen tradisjon i Norges Skiforbund for å vrake løpere som har vært ute med skader og sykdom. Den uskrevne regelen har vært å gi slike løpere en ny mulighet.

Mens allroundlandslaget øker fra sju til åtte løpere, fortsetter sprintlaget med sju løpere.

Landslagstrener Arild Monsen gir fra seg Johannes Høsflot Klæbo, og Petter Northug har lagt opp. Nordlendingen Erik Valnes og Mattis Stenshagen var de nye herreløperne som var med da neste sesongs langrennslandslag ble presentert på Holmenkollen Park Hotel i Oslo mandag.

De fem øvrige på sprintlandslaget er Eirik Brandsdal, Finn Hågen Krogh, Pål Golberg, Sindre Bjørnestad Skar og Sondre Turvoll Fossli.