Neuville leder Rally Argentina, Mikkelsen henger med

Andreas Mikkelsen vant en fartsprøve fredag og er nummer fem før helgens etapper i Rally Argentina. Foto: Micke Fransson / TT / NTB scanpix Les mer Lukk

Thierry Neuville tok ledelsen i Rally Argentina da Ott Tänak fikk mekaniske problemer mot slutten av fredagens etappe og tapte nesten et halvt minutt.

Tänak har vunnet tre av de sju gjennomførte fartsprøvene i sin Toyota Yaris, men han tapte 24,8 sekunder til Hyundai-fører Neuville på dagens siste prøve og falt fra ledelse til tredjeplass. Han er 13,4 sekunder bak Neuville og halvannet sekund bak Sebastien Ogier i Citroën.

Andreas Mikkelsen har holdt god fart på de gjørmete veiene i regnværet i Argentina, men han måtte kjøre det meste av 4. fartsprøve med punktert forhjul og tapte en del tid. Det sendte ham ned til 8.-plass i sammendraget, men han slo tilbake med seier på den neste prøven og er nummer fem etter fredagens etappe, 29,4 sekund bak lederen.

Kris Meeke var i ledelse mye av dagen, før han tapte den til Tänak på den sjuende prøven.

– Formiddagen var en stor utfordring. Da handlet det ikke så mye om fart som om å lese veien, sa briten. 48 timers sammenhengende regn hadde gjort forholdene svært vanskelige, og en av prøvene lørdag ble avlyst på grunn av uforsvarlige forhold.

Neuville var nede på 9.-plass etter fredagens første prøve, men kjørte jevnt og godt resten av dagen.

Mads Østberg, som deltar i WRC2-klassen, er på 10.-plass totalt.

Rallyet fortsetter lørdag.l