Heiberg før presidentkampen: – Vil gi ro i feltet

IOC-veteran Gerhard Heiberg mener norsk idrett trenger forutsigbarhet på toppen. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix Les mer Lukk

IOC-veteranen Gerhard Heiberg er ikke i tvil: Norsk idrett trenger forutsigbarhet på toppen. Tom Tvedt kan bli nok en idrettspresident med bare én periode.

– Kontinuitet er svært viktig. Det gir ro i feltet og tid til å skape relasjoner både innen- og utenlands. Dessverre har ikke dette latt seg gjøre å få til i Norges Idrettsforbund den siste tiden, sier Heiberg til NTB.

Sven Mollekleiv er innstilt som ny idrettspresident av valgkomiteen. Blir han valgt i slutten av mai, vil hans forgjenger Tom Tvedt bare ha fått én periode på fire år i vervet.

Ikke siden Arne Myhrvold (1989–99) har en norsk idrettspresident sittet i to perioder eller lenger.

Det samme var tilfellet med hans forgjengere Børre Rognlien og Tove Paule. – Prinsipielt er jeg for to perioder av fire år, sier Heiberg som påpeker at han ikke vil si noe om årets valg eller de forskjellige kandidatene.

Dette er de andre innstillingene: Elisabeth Faret (51) og Johann Olav Koss (51) visepresidenter.

Sebastian Henriksen (22), Sonde Sande Gullord (29), Zaineb Al Samara (31) og Vibecke Sørensen (51) styremedlemmer i fire år.

For en to års periode er Astrid Strandbu (50), Erik Unaas (60), Ole Jørstad (56) og Sara Stokken Rott (22) styremedlemmer.

Idrettstinget er lagt til Lillehammer i perioden 24.–26. mai.