Prinsesse Märtha Louise gikk Ridderrennet 2019

Beitostølen 20190330. Prinsesse Märtha Louise er ledsager for Helena Grinaker Paulsen under Ridderrennet 2019. Foto: Bjørnar Smestad / NTB scanpix Les mer Lukk

Prinsesse Märtha Louise var lørdag til stede under det tradisjonsrike Ridderrennet på Beitostølen, og var ledsager for ti år gamle Helena Grinaker Paulsen.

Prinsesse Märtha Louise, som er Ridderrennets høye beskytter, gikk årets renn sammen med ti år gamle Helena fra Skogbygda i Akershus, som måtte amputere begge bein etter en ulykke i 2010, skriver Slottet.

I tillegg til å stake seg gjennom løypa sammen med Helena, holdt prinsesse Märtha Louise tale ved åpningen av rennet. Prinsessen løftet fram Ridderrennet som en arena for inkludering og mestring, i tillegg til dugnadsarbeidet som blir lagt ned.

– Dugnaden skaper et spesielt samhold, den bryter ned barrierer og gir økt forståelse for våre medmenneskers utfordringer. Og det mener jeg er et vesentlig bidrag til å gjøre samfunnet vårt varmere og mer inkluderende, sa prinsessen i talen.

Etter rennet fikk prinsesse Märtha Louise selskap av statsminister Erna Solberg (H). De to delte ut medaljer til deltakerne i målområdet. I tillegg deltok helseminister Bent Høie som ledsager under årets renn.

Det tradisjonsrike Ridderrennet markerer avslutningen på Ridderuka. Rundt 500 deltakere med syns- og bevegelseshemning deltok under årets renn, som er det 56. i rekken. Det aller første rennet fant sted i 1964.

Les også:Prinsesse Märtha Louise konkurrerte under hestefestival

Märtha Louise kjøper andel i galopphest

Gavetørke for Prinsesse Märtha Louises Fond

Prinsesse Märtha Louise fyller 47 år