Rekdal leder Start mot Aalesund

Starts trener Kjetil Rekdal med Erlend Segberg (tv) og Adnan Hadzic under 1 divisjon kampen mellom Start og Aalesund på Sør Arena. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix Les mer Lukk

Tross stor motstand fra Start-styret, leder Kjetil Rekdal klubben mot Aalesund i serieåpningen lørdag. Han kom ut til kampen og satte seg på trenerbenken.

Johannes Tor Hardarsson og Andreas Jensen står i kamprapporten registrert som assistent-trenere. Rekdal var ikke å se på matta under oppvarmingen, men det er imidlertid normalt.

Rekdal var i et møte med Start-ledelsen et par timer før 1.-divisjonskampen. Ifølge Fædrelandsvennen handlet møtet om å komme til enighet om en et sluttvederlag, og at Start vil kvitte seg med ham som trener.

Rekdal og hans advokat skal ha kommet med krav som Start-ledelsen ikke kunne gå med på.

Les også:Trenerforeningen ut mot Start i Rekdal-saken

I garderboen

Derfor gikk Rekdal ut av møtet og dukket opp i garderoben med taktikk-tavlen en drøy time før lørdagens kamp mot Aalesund, ifølge Fædrelandsvennens fotograf.

Medier som ikke er rettighetshaver ble kastet ut av anlegget, men Fædrelandsvennen filmet garderobedøren til Start gjennom vinduet ute fra garasjen.

Det har vært en merkelig situasjon som har pågått i dagene siden Start-ledelsen fritok Rekdal fra sine arbeidsoppgaver etter at det var opprettet personalsak mot 50-åringen torsdag. De opplyste at han ikke kom til å lede laget i seriestarten. Rekdals advokat Erik Flågan har derimot stått på sitt og sagt at Rekdal kommer til å lede laget.

Les også:Eliteserietrenerne klapper Ingebrigtsen inn som ekspert

Rekdal:– Det er fryktelig vanskelig å prate om det

– Ingen rett

– IK Start kan ikke nekte Kjetil Rekdal å stille til jobb når Start innleder sesongen hjemme mot Aalesund lørdag ettermiddag, sa Flågan.

«Styringsretten gir ingen rett til å nekte arbeidstaker å gå på jobb. IK Start har ikke presentert et gyldig grunnlag, og Kjetil Rekdal leder Starts kamp mot Aalesund i dag», fastholdt han i en pressemelding lørdag formiddag.

Fredag kveld sto Start på sin avgjørelse om at de ikke ville tillate at Rekdal skulle gjenoppta sine arbeidsoppgaver.

Like før kampen ble sparket i gang 15.30 lørdag var Rekdal på Start-benken.

Les også:

Eliteserietrenerne er splittet – holder Molde og Rosenborg som favoritter