Klopp, Guardiola og Sarri vil stoppe kamper etter rasisme

Manchester City-trener Pep Guardiola er bekymret over rasisme i fotballen og i Europa. Foto: Martin Rickett / PA via AP / NTB scanpix Les mer Lukk

Tre av Premier Leagues stjernemanagere, Jürgen Klopp, Pep Guardiola og Maurizio Sarri, vil avbryte kamper dersom spillerne deres opplever rasisme.

Denne uken ble flere England-spillere utsatt for rasisme da de slo Montenegro 5-1 i EM-kvalifiseringen. Hendelsen er den siste i en rekke rasistiske saker i fotballen. Fredag fikk Klopp (Liverpool), Guardiola (Manchester City) og Sarri (Chelsea) spørsmål om de vil ta spillerne sine av banen dersom det skulle oppstå rasistiske hendelser underveis i kamper.

– Vi kunne gjort det, ja, sa Guardiola fredag.

City-manageren la til at han ikke er alene om å ta avgjørelsen, og at han måtte ha involvert alle andre i klubben for å gjøre det.

– Hvis vi bestemmer oss alle sammen for at vi kan sende ut et signal, så hvorfor ikke? fortsatte spanjolen.

Rekdal: – Det er fryktelig vanskelig å prate om det

Klopp er enig

Han bekymrer seg over framveksten av høyreekstreme holdninger og mener at vi ser en forverring generelt i Europa, ikke kun i fotballen.

Også Liverpool-sjef Klopp kan komme til å ta spillerne av banen, men han mener rasismen må være av et større omfang først.

– Det er for mye å gjøre på grunn av en eller to idioter. Vi må finne måter å straffe disse hendelsene på. Men hvis en hel tribunedel gjorde det, da ville vi gjort det, 100 prosent, sa tyskeren ifølge Sky Sports.

Les også: Trenerforeningen ut mot Start i Rekdal-saken

(Saken fortsetter under)

Jürgen Klopp kan komme til å ta Liverpool-spillerne av banen dersom de blir utsatt for rasisme. Foto: Kirsty Wigglesworth / AP / NTB scanpix Les mer Lukk

Sarri ønsker regel

Chelsea-trener Sarri vil ha en ny regel som tillater å stoppe kampen dersom spillerne blir utsatt for rasisme fra dem han kaller «dumme mennesker».

– Vi trenger en regel for hele fotballen som gjør at vi kan stoppe kampen, sier italieneren.

(Saken fortsetter under)

Chelsea-trener Maurizio Sarri vil ha en ny regel som tillater at man kan stoppe kamper på grunn av rasisme. Foto: Martin Rickett / PA via AP / NTB scanpix Les mer Lukk

Han synes rasisme er et stort problem, og sier at det vil være riktig å stoppe kampen.

– Jeg tenker at vi må gjøre noe annerledes. Sannsynligvis er det riktig å stoppe kampen i ti minutter etter den første situasjonen, mener Sarri.

Eggen om Solskjær: – Ærefullt oppdrag