Sven Mollekleiv innstilt som ny idrettspresident

Sven Mollekleiv er innstilt som ny president i Norges Idrettsforbund. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Les mer Lukk

Valgkomiteen i Norges idrettsforbund har innstilt Sven Mollekleiv som ny idrettspresident. Elisabeth Faret og Johann Olav Koss innstilles som visepresidenter.

Det ble klart da valgkomiteen presenterte innstillingen for det nye styret fredag.

Mollekleiv har sammen med Berit Kjøll vært regnet som favoritt blant de seks kandidatene. Nåværende idrettspresident Tom Tvedt ønsker gjenvalg, men er usikker på om han vil ta opp kampen.

– Jeg er veldig skuffet! Jeg må tenke meg om og gå noen runder med dem jeg har et nært og godt samarbeid med i idretten, sier Tvedt til idrettspolitikk.no.

Tvedt har vært idrettspresident siden 2011, men fredag ble Sven Mollekleiv innstilt som presidentkandidat av valgkomiteen i Norges Idrettsforbund. Tvedt var selv ikke til stede da innstillingen ble presentert på Ullevaal stadion.

Idrettsforbundet har vært utsatt for hard kritikk både fra Riksrevisjonen og allmennheten for bruk av offentlige midler i Tvedts periode som president. Tvedt selv mener han har jobbet hardt for å rydde opp i rotet de siste årene.

Tom Tvedt ønsker gjenvalg.

– Jeg har veldig lyst til å videreføre det arbeidet som jeg har startet. Jeg har holdt på i to år med kvitteringer og restruktureringer av hele organisasjonen og holdt på med ting som idrettspresidenter ikke skal gjøre, men nå har jeg ryddet opp i dette og levert den mest åpne organisasjonen i hele Norge, Stortinget inkludert, sier Tvedt.

Idrettspresidenten for perioden 2019–2023 velges på idrettstinget i Lillehammer i mai.

Mollekleiv er 64 år gammel og har bred erfaring fra norsk idrett. Han har blant annet vært informasjonssjef i Norges Idrettsforbund, markedssjef i Norges Fotballforbund og informasjons- og utviklingssjef i Norges Friidrettsforbund. 64-åringen har også jobbet med ishockeylandslaget. I senere år har han vært leder for fotballforbundets etiske komité.

Mest kjent er han nok for i mange år å ha vært generalsekretær og senere president i Norges Røde Kors. Mollekleiv lanserte sitt kandidatur som ny idrettspresident i fjor sommer.

For øvrig er disse innstilt til styret i Norges idrettsforbund: Elisabeth Faret (1. visepresident) og Johann Olav Koss (2. visespresident), Sebastian Henriksen, Sara Stokken Rott, Sonde Sande Gullord, Zaineb Al Samarai, Ole Jørstad, Vibecke Sørensen, Astrid Strandbu, Erik Unaas.

Aktuelt: Hets skremte Tom Tvedt – skygget unna sosiale medier