Eliteserietrenerne klapper Ingebrigtsen inn som ekspert

Tidligere Rosenborg-trener Kåre Ingebrigtsen har begynt som Eurosport-ekspert. Her sammen med Erik Hoftun i etterkant av forliket med Rosenborg. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix Les mer Lukk

Samtlige av trenerne i Eliteserien mener rollen til Kåre Ingebrigtsen som Eurosport-ekspert er helt uproblematisk.

Etter at Kåre Ingebrigtsen ble sparket som Rosenborg-trener sommeren 2018, har det stormet rundt 53-åringen. I januar var han gjennom en omfattende rettssak mot Rosenborg grunnet det han og hans assistenttrener Erik Hoftun mente var en usaklig oppsigelse. Saken endte til slutt med et forlik.

I treningskampene til Rosenborg før seriestart har Ingebrigtsen jobbet som ekspert for Eurosport, og flere eksperter på presseetikk har hevdet at det kan bli problematisk etter sparkingen og rettssaken.

Ikke problematisk, mener eliteserietrenerne NTB har snakket med før seriestart.

– Det er helt uproblematisk. Tor Ole Skullerud har vært rundt oss, og det føler jeg har gått helt smertefritt. Det er ikke en ulempe at han kjenner klubben han skal snakke om, så jeg tror det går helt fint. Han vet hvor skillet går, sier Godset-trener Bjørn Petter «BP» Ingebretsen.

– Det har nok ingen ting å si at han har jobbet i Rosenborg tidligere. Jeg tror han aldri hadde tatt jobben om det hadde bydd på problemer, så det klarer han nok helt fint, mener Jostein Grindhaug, som er tilbake som Haugesund-trener.

Også Viking-trener Bjarne Berntsen har stor tro på at den tidligere Rosenborg-treneren kommer til å gli fint inn i rollen som ekspert.

– Det er jo en stund siden han fikk sparken, så det blir nok uproblematisk. Han er ikke den første som hopper fra trenerjobb til ekspertjobb, så det går seg nok fort til, sier Berntsen.

Brann-trener Lars Arne Nilsen bryr seg ikke nevneverdig når om det kan oppstå problemer med Ingebrigtsens integritet.

– Det tenker jeg ikke på. Det får han og Rosenborg svare på. Erik Huseklepp gjorde det samme etter at han var ferdig i Brann, og det har gått greit. Vi har ingen problemer med at han er blitt ekspert, sier Nilsen til NTB.