Rekdal om Start-konflikten:

– Det er fryktelig vanskelig å prate om det

Kjetil Rekdal er fritatt fra arbeidsoppgavene sin som hovedtrener i 1.-divisjonsklubben Start. Foto: Ørn E. Borgen / NTB scanpix Les mer Lukk

Kjetil Rekdal er sjokkert over å ha blitt fritatt fra sine oppgaver i Start og at det er opprettet personalsak mot ham. Trenerveteranen har engasjert advokat.

Torsdag formiddag sprakk nyheten om at Rekdal er fritatt fra sine arbeidsoppgaver som hovedtrener i Start. Samme kveld stilte Rekdal opp i VGs Foppall-podkast live i Kristiansand.

Der fortalte han at han ikke var kjent med at det var en personalsak gående i klubben.

– Jeg har rett og slett ikke peiling på hva det (personalsaken) er for noe. Jeg har fortsatt arbeidskontrakt med Start, og jeg er ikke ferdig med Start, sa Rekdal på scenen i Kristiansand, skriver VG.

Se video: Dette sa Start-ledelsen i en pressekonferanse tidligere på dagen:

Your browser doesn't support HTML5 video.

Rekdal fritatt som Start-trener

– Aldri hatt en lignende dag i mitt liv

I en pressemelding torsdag skrev 50-åringen at det kom brått på at han plutselig ble fritatt for alle arbeidsoppgaver i klubben.

– Jeg har i dag muntlig fått overrakt beskjed om at jeg inntil videre er fratatt alle oppgaver som hovedtrener for IK Start. Beskjeden kom som lyn fra klar himmel, uten noen forutgående prosess, verken skriftlig eller muntlig forvarsel. At det skal eksistere en «pågående personalsak» har vært ukjent for meg fram til klubben i dag publiserte sin pressemelding, skrev Rekdal.

Rekdal skal selv ha blitt informert av klubben på et møte torsdag morgen.

– Jeg har aldri hatt en lignende dag i mitt liv, men det er lite jeg får gjort med det når jeg sitter her. Jeg fikk ikke noe forvarsel om noe som helst. Da var det bare å snu i døra og kjøre hjem etter møtet, men det er fryktelig vanskelig å prate om det, sa Rekdal på scenen.

Bakgrunn: Rekdal fritatt som Start-trener som følge av pågående personalsak

Juridisk bistand

Torsdag ble det også kjent at Rekdal får juridisk bistand fra advokat Erik Flågan hos advokatfirmaet Stray Vyrje & Co.

– Jeg vil nå forholde meg til rådene fra min advokat, og det faktum at jeg fortsatt har en gyldig arbeidsavtale som hovedtrener for IK Start. Jeg er lei meg for at klubbens håndtering to dager før seriestart har satt spillere, fans og alle som er glade i IK Start i en uholdbar og svært beklagelig situasjon, sier Rekdal.

– Vi er nå i ferd med å sette oss inn i saken, men stiller allerede nå spørsmålstegn til arbeidsgivers håndtering av Kjetil Rekdals ansettelsesforhold. Klubbens såkalte «personalsak» kommer som lyn fra klar himmel. Vi vet ikke hva den inneholder, og er derfor avskåret fra å ta til motmæle, sier Flågan i en pressemelding.

Advokaten beskriver 1.-divisjonsklubbens opptreden som «uryddig».

– Blant annet noterer vi oss at Rekdal ikke har mottatt noen varsler før han i dag ble fratatt sine oppgaver som hovedtrener. Vi stusser også over at klubben simultant sendte ut en pressemelding om et arbeidsforhold, og kort tid etterpå avholdt pressekonferanse om den påståtte «personalsaken», sier Flågan.