Rekdal fritatt som Start-trener som følge av pågående personalsak

Your browser doesn't support HTML5 video.

Rekdal fritatt som Start-trener
Kjetil Rekdal er sjokkert over nyheten om at han er fritatt fra sine arbeidsoppgaver som hovedtrener i Start. Bakgrunnen er pågående personalsak.

Torsdag morgen opplyste IK Start at Kjetil Rekdal er fritatt sine arbeidsoppgaver som trener som følge av pågående personalsak.

I en pressemelding sier Rekdal at han er sjokkert og overrasket over å ha blitt fristilt og at det er opprettet personalsak mot ham.

– Jeg har i dag muntlig fått overrakt beskjed om at jeg inntil videre er fratatt alle oppgaver som hovedtrener for IK Start. Beskjeden kom som lyn fra klar himmel, uten noen forutgående prosess, verken skriftlig eller muntlig forvarsel, skriver Rekdal.

– At det skal eksistere en ”pågående personalsak” har vært ukjent for meg frem til klubben i dag publiserte sin pressemelding, fortsetter han.

Reaksjon: Trenerforeningen ut mot Start i Rekdal-saken

– Ikke en ønsket situasjon

På en pressekonferanse torsdag opplyste Monica Grimstad, styreleder i IK Start, at de ikke kan gå nærmere inn på hva personalsaken gjelder.

Pressekonferanse om Kjetil Rekdals fremtid som trener. Styreleder Monica Grimstad i IK Start. Les mer Lukk

– Vi ber om forståelse for at vi ikke kan gå ut med detaljer i saken, sa Grimstad.

Nyheten kommer to dager før Start serieåpner hjemme mot Aalesund.

– Jeg er sikker på at alle skjønner at dette ikke er en ønsket situasjon, men nå er vi her. Jeg er trygg på at dette er det riktige å gjøre. Timingen ville uansett vært dårlig, men det har vært det eneste riktige å gjøre, sa Grimstad til NRK i etterkant av pressekonferansen.

Les også:Ole Gunnar Solskjær ansatt som permanent manager i Manchester United

– Krise for Start

Fædrelandsvennen erfarer at saken omhandler Rekdals fokus de siste månedene og at det skal ha kommet klager fra støtteapparatet til ledelsen etter oppholdet på Marbella.

Amund I. Lutnæs, kommentator for Eurosport, sier til avisen av nyheten er krise for klubben.

– Det er veldig dramatisk. Jeg har egentlig vært i tvil hele vinteren om Start kommer til å rykke direkte opp. Nå gjør det meg enda mer usikker. Sportslig er dette krise for Start, sier Lutnæs til Fædrelandsvennen.

Klubbens spillere skal ha blitt informert om saken torsdag morgen.

Les også:Molde vil ha Moe som fast trener

Starts spillere trener som vanlig før lørdagens seriestart i Obosligaen. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix Les mer Lukk

– Jeg er i sjokk

Kai Rune Karlsen i supporterklubben Tigerberget er meget overrasket over nyheten.

Dette er Kjetil Rekdal:  

* Fullt navn: Kjetil André Rekdal

* Alder: 50 år (født 6. november 1968)

* Yrke: Fotballtrener

* Klubb: Start (2018-)

* Tidligere klubber som trener: Vålerenga (2013-16), Aalesund (2008-12), Kaiserslautern (2007-08), Lierse (2006-07), Vålerenga (2001-06)

* Klubber som spiller: Vålerenga, Hertha Berlin, Rennes, Molde, Lierse, Borussia Mönchengladbach, Fiksdal/Rekdal.

* Landskamper/mål: 83/17.

* Meritter som trener: Seriegull med Vålerenga (2005), NM-gull med Vålerenga (2002) og Aalesund (2009 og 2011).

* Aktuell: Ble torsdag fritatt som Start-trener som følge av en pågående personalsak.

– Jeg er i sjokk og er veldig spent på hva som kommer fram på pressekonferansen. Men når det går til det skrittet at de oppretter personalsak to dager før serieåpning så virker det jo som det er noe dramatisk vi ikke har fått innblikk i, sier Karlsen til VG og fortsetter:

– Vi er vant med dramatikk i Start, og det er nesten ingenting som overrasker, men nå ble jeg overrasket.

Les også:Van Gaal: – Forskjellen på Mourinho og Solskjær er at Solskjær vinner

Flere endringer

Joey Hardarson og Andreas Jensen vil lede 1.-divisjonsklubben i tiden framover. Operativ sportslig leder Atle Roar Håland vil også inngå som en del av teamet rundt A-laget.

Start har gjort flere trenerendringer siden investorgruppen «Start En Drøm AS» sprøytet penger inn i klubben i 2017. Steinar Pedersen fikk sparken selv om han hadde sikret opprykk til eliteserien samme år.

Erstatteren Mark Dempsey måtte takke for seg etter en svak vårsesong i fjor og ble erstattet av Rekdal. Tross bedringer i resultatene klarte klubben ikke å berge plassen.