Verdensener Djokovic slått ut av Miami Open

Novak Djokovic vant Australian Open i januar, men har hatt en tung mars måned. Foto: AP Photo/Lynne Sladky/NTB scanpix. Les mer Lukk

Serbiske Novak Djokovic kunne vunnet sin 850. kamp som proff i åttedelsfinalen i Miami Open, men tapte overraskende etter tre sett mot Roberto Bautista-Agut.

Tapet i Miami natt til onsdag norsk tid var Djokovics andre på bare tre uker - i Indian Wells-turneringen i starten av mars røk han 4-6, 4-6 mot 42.-rankede Philipp Kohlschreiber.

Djokovic, ranket som nummer en i verden, så ut til å cruise mot sin 850. seier etter at han vant første sett 6-1 på bare 33 minutter mot spanske Bautista-Agut i natt. Men 5-7 i andre sett betydde et tredje og avgjørende sett, der han tapte 3-6. Dermed røk 31-åringen ut i åttedelsfinalen av Miami Open.

– En type kamp jeg ikke skulle tapt. Jeg tapte momentum og rytmen i spillet i den andre settet. Jeg ga han muligheten til å komme inn i kampen igjen, noe han gjorde. Han kom sterkt tilbake, men det er min feil. Jeg bommet på altfor mye, sier han etter tapet.

Med sine 849 profesjonelle seirer er han den tredje mestvinnende aktive tennisspilleren, bak - ikke overraskende - Roger Federer (1194 seirer) og Rafael Nadal (929). Jimmy Connors har flest med 1256.