Dansk supercomeback reddet Hareides elleville kamprekke

Åge Hareide og Danmark spilte uavgjort tirsdag mot Sveits. Her før straffesparkkonkurransen mot Kroatia i sommerens VM. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix Les mer Lukk

Åge Hareide var på full fart mot sitt første Danmark-tap på evigheter, men tre kjappe mål i 3-3-kampen mot Sveits holdt liv i sunnmøringens stolte statistikk.

For etter 3-3 mot Sveits borte, etter å ha ligget under 0-3 til det var igjen seks minutter, har ikke Danmark tapt en kamp i ordinær tid siden 0-1-møtet med Montenegro i oktober 2016. Det er hele 26 kamper siden.

– Noen kaller det flaks, men jeg vil ikke si det var det når man kommer tilbake på denne måten. Det viser karakteren vi har i laget, for det er vår styrke, sa Hareide etterpå.

Det var på hengende håret at rekken fortsatt står for Hareides menn. I Danmarks vanskeligste bortekamp i EM-kvalifiseringen var det Sveits som eide de første 83 minuttene.

– Fotball er et vanskelig spill å forstå. Det var en morsom kamp, for vi var langt fra å være det laget vi hadde forventet. Sveits dominerte kampen, og det måtte vi snakke om i pausen, sa Hareide.

Brassespark

1-0 kom etter drøye 20 minutter. En lang ball ble slått opp mot en feilvendt Albian Ajeti, som så ut til å handse da han la ned ballen til en fremadstormende Remo Freuler. Atalanta-spilleren banket ballen i mål fra drøye ti meter, utakbart for Kasper Schmeichel.

Yussuf Poulsen trodde han hadde utlignet til 1-1 fem minutter ut i den andre omgangen, men ble tvilsomt vinket av for offside. Kvarteret senere satt den isteden igjen for hjemmelaget, denne gang var det Granit Xhaka som fant nettmaskene.

Arsenal-spilleren fikk ballen på 20 meter, la til rette og klinket ballen meget lekkert i nettaket. Også denne var Schmeichel sjanseløs på.

Brett Embolo økte til 3-0 på et lekkert brassespark fra kloss hold med kvarteret igjen, og da trodde de fleste at kampen var over. Men nei da.

Fra helvete til himmel

Først reduserte Mathias Jørgensen med en heading fra to meter etter 84 minutter. Fire minutter senere satte Christian Gytkjær inn 2-3, før Henrik Dalsgaard på overtid fullførte den elleville snuoperasjonen. Han raget høyest i boks, slo Yann Sommer i duell og stanget inn utligningen.

– Det er ikke langt fra helvete til himmel i fotball. Det er på grunn av den følelsen at jeg stadig vekk er i sporten. Vi lignet mer på vinnere enn Sveits, for vi fikk ett poeng mens de tapte to.

3-3 gjør at Danmark har tatt poeng i den antatt tøffeste bortekampen i gruppe D. Irland topper gruppen med seks poeng, Sveits nummer to med fire poeng, mens Danmark ligger på tredjeplass med ett poeng. Gibraltar og Georgia har begge null poeng.