Ruud bryter seg endelig inn blant de 100 beste etter bragdseier

Casper Ruud har grunn til å smile om dagen. Med torsdagens seier vil han ta seg inn blant de 100 beste i verden på den neste ATP-rankingen. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Les mer Lukk

Casper Ruud fortsetter å imponere mot langt høyere rangerte tennisspillere. Torsdag ble han kvartfinaleklar ved å danke ut førsteseedede João Sousa i São Paulo.

Snarøya-gutten slo portugiseren med settsifrene 6-3, 6-4 i ATP-turneringen. Den sterke seieren vil ta Ruud inn blant de 100 beste på den neste ATP-rankingen, skriver Tennis-Norge.

Ifølge nettstedet er 20-åringen sikret å komme opp i 572 rankingpoeng. Det vil trolig gi en 99.-plass når neste ranking blir offentliggjort over helgen. Tar han seg enda et hakk videre i Brasil, vil han klatre ytterligere.

Topp 100 er en milepæl Ruud lenge har jobbet for å oppnå. Foran inneværende uke tok han seg opp til 108.-plassen, som var en tangering av karrierebeste.

I torsdagens kamp brøt Ruud serven til Sousa i fjerde game. Han ble selv brutt umiddelbart etterpå, men satte deretter inn nok en breakball. Derfra servet han hjem det første settet.

I annet sett fulgte spillerne hverandre helt til Ruud brøt Sousa og gikk opp i 5-4-ledelse. Han trengte til slutt to matchballer på å avgjøre det hele.

Sousa var førsteseedet i São Paulo-turneringen, og det er annen gang på en uke at Ruud slår ut portugiseren. I Rio de Janeiro vant han etter tre sett. Siden den gang hadde Sousa rykket opp til 38.-plassen på ATP-rankingen, og dermed gjorde Ruud karrierebeste med torsdagens seier.

Tidligere var David Ferrer den høyest rangerte spilleren nordmannen hadde slått. Den gang var spanjolen nummer 39 i verden.

I fredagens kvartfinale skal Ruud møte Hugo Dellien. Bolivianeren ligger på 95.-plass på ATP-rankingen.