Her blir Hauke tatt med dopingnåla i armen

Your browser doesn't support HTML5 video.

Video viser dopingtatte Hauke med nål i armen Les mer Lukk

Det var Østerrike-løperen Max Hauke som ble tatt på fersken da han var i full gang med å bloddope seg på et hotellrom i Seefeld. En video viser pågripelsen.

På klippet kan man se en hoderistende Hauke sitte med en nål i armen. Det var det østerrikske nettstedet vol.at som la ut sjokkvideoen.

Nystad er en del av trenerteamet til det østerrikske langrennslandslaget. Nordmannen er preget av skandalen som har rammet VMs vertsnasjon.

– Jeg holder på å kaste opp. Jeg blir dårlig. Vi har snakket om dette i 28 timer nå, og det blir bare verre og verre. Jeg får vondt i magen, sier Nystad til VG etter å ha sett videoen.

– Det er vanskelig å sette ord på skuffelsen. Det er fullstendig meningsløst. Folk i det østerrikske støtteapparatet går bare rundt og griner. Det er uforståelig, sier han videre.

Surrealistisk

Også Norges landslagssjef Vidar Løfshus reagerer skarpt.

– Det er jo surrealistisk. Jeg synes jo bare synd på gutten, at han kan være så dum at han går i dopingfella. Det hører ikke hjemme noe sted i internasjonal idrett. At han blir tatt er jo bare en lykke for idretten, sa Løfshus da NRK viste han det avslørende videoklippet.

I alt fem langrennsløpere ble pågrepet under onsdagens dopingrazzia i VM-byen Seefeld. Torsdag ble det kjent at østerrikske Hauke i likhet med sin landsmann Dominik Baldauf hadde erkjent bruk av bloddoping. Det har også Kasakhstan-stjernen Aleksej Poltoranin gjort, ifølge østerrikske påtalemyndigheter.

Trist

Alle tre er løslatt etter å ha gitt fyldige svar i avhør. Estlenderne Andreas Veerpalu og Karel Tammjärv er fortsatt anholdt. Avhørene med disse to er ikke over. Totalt ni personer ble onsdag pågrepet i saken, hvorav fire er tyske bakmenn.

Norges landslagstrener Eirik Myhr Nossum kommenterte også dopingsaken da han møtte pressen torsdag kveld, men det gjorde han før Hauke-videoen ble offentliggjort.

– Det er ekstremt trist det som har skjedd, men jeg føler jeg vet litt lite om hele saken. Det skal visstnok være bekreftet at det gjelder de utøverne det var rykter om i starten, og jeg er veldig glad at vi har et system som fanger opp dette og tar dem som prøver seg på juks, sa Nossum.