Iversen vraket seg selv – får likevel gå VM-stafetten

Landslagstrener Eirik Myhr Nossum har stafettlaget klart. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Les mer Lukk

Emil Iversen avskrev seg selv på det norske stafettlaget i VM etter 15-kilometeren i Seefeld, men 27-åringen er likevel med.

Det ble klart da landslagstrener Eirik Myhr Nossum presenterte laget til fredagens stafett over 4 x 10 kilometer torsdag kveld.

Foruten Iversen består det norske laget som ventet av Martin Johnsrud Sundby, Sjur Røthe og Johannes Høsflot Klæbo. Iversen går åpningsetappen, og har de ferske verdensmesterne Sundby og Røthe på etappene etter seg.

Sprintverdensmester Klæbo blir som ventet norsk ankermann.

Tønseth aktuell

Didrik Tønseth gjorde en meget sterk 15 kilometer i klassisk stil onsdag. Femteplassen gjorde han høyaktuell for stafettlaget, og lagkamerat Emil Iversen var blant dem som mente Tønseth var inne på den ene av de to klassisketappene.

Iversen, som har vært Norges beste i klassisk denne vinteren, gjorde det krystallklart at han ville vraket seg selv i duellen mot Tønseth.

– Jeg regner med at stafettplassen røk, sa han etter tiendeplassen på 15-kilometeren.

– Jeg er nok en bra kandidat, men det er nok fire som er bedre. Det får jeg ta som en mann og være glad for det gullet jeg har fått med meg, tilføyde han.

Skal forsvare gullet

Iversen tok gull på lagsprinten sammen med Johannes Høsflot Klæbo tidligere i mesterskapet i Seefeld. Nå får han sjansen til å ta enda et gull.

Alle de fire norske løperne som skal gå fredagens stafett har tatt gull tidligere i VM.

Norge er tittelforsvarer og favoritt til å vinne stafetten.

I VM i Lahti for to år siden gikk Didrik Tønseth, Martin Johnsrud Sundby, Niklas Dyrhaug og Finn Hågen Krogh for Norge. Sundby er den eneste av dem som får sjansen fredag.