Østerrikske reaksjoner etter skandalen: – Hjemme-VM sank ned i dopingsump

Østerrikske avisforsider etter dopingrazziaen under VM på ski i Seefeld. Fem VM-utøvere er pågrepet mistenkt for doping. Foto: Espen Hartvig / NTB scanpix Les mer Lukk

Østerrikske aviser har førstesider med dopingoverskrifter etter onsdagens dramatikk i Seefeld. Saken setter et stygt merke på VM-arrangementet.

Fem langrennsløpere, blant andre to østerrikere, er mistenkt for bloddoping. En av disse skal ha blitt anholdt mens han var midt i prosessen med å få tilført blod.

– Dopingkriminalitet i ski-VM, skriver Österreich.

– Dopingskandale i hjemme-VM, er Kurirs overskrift.

– Ski-VM i Seefeld sank ned i dopingsump, skriver Salzburger Nachrichten.

Aleksej Poltoranin (Kasakhstan), Max Hauke, Dominik Baldauf (begge Østerrike), Karel Tammjärv og Andreas Veerpalu (begge Estland) er pågrepet. De nasjonale forbundene har bekreftet dette.

Tysk og østerriksk politi hadde i flere måneder etterforsket mistanker mot en gruppe med base i Erfurt. Den skal i flere år skal ha hjulpet eliteutøvere med bloddoping. Onsdag ble det aksjonert på 17 steder i de to landene, i en aksjon med navnet «Aderlass» (årelating).

Mark Schmidt i Erfurt, tidligere lege for sykkellaget Gerolsteiner, skal være hovedmann bak dopingjukset. Han og en av hans hjelpere ble pågrepet i onsdagens aksjoner.

Det er ikke usannsynlig at etterforskningen av saken kommer til å føre til flere pågripelser.

Aktuelt:Østerrike trekker stafettlaget etter dopingskandalen

Norsk dopingekspert:– Doping er ikke forbeholdt russerne

Oversikt:Program for Ski-VM i Seefeld 2019

Samleside:Her finner du alle sakene om ski-VM