Disse går stafetten for Norge

Under ski-VM i 2015 i Falun tok Norge gull i damestafeten. Her får Astrid Uhrenholdt Jacobsen en god bamseklem fra Therese Johaug. Les mer Lukk

I morgen, torsdag, starter kvinnenes stafett klokken 13.

Heidi Weng, Ingvild Flugstad Østberg, Astrid Uhrenholdt Jacobsen og Therese Johaug utgjør det norske VM-laget i torsdagens kvinnestafett i Seefeld.

Uttaket ble offentliggjort foran 60-70 norske skifans i den østerrikske VM-byen onsdag kveld.

Norge har ikke lenger Marit Bjørgen som ankerkvinne på en stafett. Torsdag blir det Johaugs oppgave.

– Therese var overraskende positiv til å gå fjerde etappe. Vi tror våre sjanser til å vinne er best med denne oppstillingen, sa landslagstrener Ole Morten Iversen.

Ifølge Iversen var det jevnt mellom Weng og sprintverdensmester Maiken Caspersen Falla om hvem som skulle få gå stafetten. Han havnet til slutt ned på førstnevnte.

– Jeg må være ærlig. Det sto mellom Heidi og Maiken på første etappe. Der har vi egentlig ikke noen gode argumenter for at det ble Heidi. Det ble magefølelsen som avgjorde, forklarte Iversen til NTB.

Norge er storfavoritt til å vinne nok en mesterskapsstafett. Største konkurrent blir Sverige. For de blågule går Ebba Andersson, stortalentet Frida Karlsson, Charlotte Kalla og Stina Nilsson.

--

ABC Nyheter beklager, men vi fikk ikke levende bilder fra presentasjonen av laget.