Graabak falt stygt på trening i VM-bakken

Jørgen Graabak får hjelp av medisinsk personell etter at han falt i falt i normalbakken under ski-VM i Seefeld onsdag. Les mer Lukk

Jørgen Graabak falt stygt under hopptrening i Seefeld onsdag. Han kom seg på beina og gikk ut av bakken selv, men klaget over vondt i hoften.

Det var i det siste treningshoppet før torsdagens kombinertkonkurranse i den lille bakken at det gikk galt for Graabak. Den dobbelte OL-mesteren fra Sotsji-lekene i 2014 mistet balansen i landingsøyeblikket og gikk over ende.

Han fikk hard medfart og ble liggende på sletta. Der fikk han raskt legetilsyn, og etter noen minutter kom han seg på beina og gikk ut av bakken for egen maskin.

På NTBs spørsmål om hvordan det gikk, svarte Graabak:

– Det går fint, men jeg har vondt i hoften.

Oversikt:Program for Ski-VM i Seefeld 2019

Fallet skapte naturlig nok bekymrede ansiktsuttrykk hos den norske landslagsledelsen, som fulgte treningen på sletta.

Jørgen Graabak får hjelp av medisinsk personell etter at han falt i falt i normalbakken under ski-VM i Seefeld onsdag. Les mer Lukk

– Han fikk nok en smell i hodet også. Vi får se hvordan det går de neste timene. Vi krysser fingrene, sa landslagstrener Kristian Hammer til NTB.

Jørgen Graabak har ikke hatt noe heldig VM så langt. I den første individuelle konkurransen mislyktes han fullstendig i hoppbakken og valgte å droppe langrennsdelen som følge av at han hadde et aldeles håpløst utgangspunkt.

Den tunge starten førte videre til at 27-åringen ikke fikk plass på det norske laget til lagsprinten søndag.

Graabak vant det siste verdenscuprennet før VM og kom naturlig nok til Seefeld med medaljeambisjoner. Så langt har mesterskapet vært en skuffelse.

Samleside:Her finner du alle sakene om ski-VM