Flere har meldt interesse for å arrangere sjakk-VM i Norge

Magnus Carlsen ble verdensmester i London i 2018. Nå ønsker Norges Sjakkforbund å få 28-åringens neste VM-kamp til Norge. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Les mer Lukk

Oslo, Kragerø, Stavanger og Bærum har kastet seg inn i kampen om å arrangere et eventuelt sjakk-VM i Norge i 2020.

I slutten av januar offentliggjorde Norges Sjakkforbund planene om å søke om VM-kampen i 2020. De ga samtidig klar beskjed om at dem som ønsket å søke, skulle ta kontakt innen en måned.

Onsdag skriver de i en pressemelding at de har fått fire konkrete henvendelser fra miljøer som ønsker å arrangere et eventuelt VM. På den listen står Oslo, Kragerø, Stavanger og Bærum.

– De fire miljøene går nå videre i samtaler med Norges Sjakkforbund om hvordan de kan medvirke til å få tildelt og gjennomført sjakk-VM i sin kommune, og det er NSFs sentralstyre som avgjør hvem som blir endelig samarbeidspartner når VM-søknaden skal avlegges til verdenssjakkforbundet (FIDE), skriver sjakkforbundet i pressemeldingen.

De melder også at det har vært avholdt «innledende diskusjoner om veien videre» med de interesserte.

Blant dem som ønsker den neste VM-kampen, er Stavanger kommune. Onsdag morgen bekrefter de sin interesse i en pressemelding. De peker blant annet på erfaringen de har fått ved å arrangere Norway Chess i flere år som en årsak til at de fortjener å få sjansen.

Storturneringen har trukket verdenseliten til Stavangeri mai/juni hvert år siden 2013.

– Stavanger er riktig sted for sjakk-VM. Vi har lang erfaring med store, internasjonale arrangementer, og har det som trengs av fasiliteter og kompetanse. Jeg er sikker på at sjakk-VM i Stavanger i 2020 blir tidenes beste, med gode møter mellom mennesker på tvers av nasjonaliteter, alder og kjønn, sier ordfører Christine Sagen Helgø.

Aktuelt:Magnus Carlsen vant Wijk aan Zee-turneringen