Uslåelige Johaug tok nytt VM-gull på 10 kilometer klassisk

Your browser doesn't support HTML5 video.

Johaug vant VM-gull etter sekunddrama mot svenske Karlsson Les mer Lukk

Therese Johaug innfridde favorittstempelet, men slo så vidt svenske Frida Karlsson på 10 kilometer klassisk tirsdag. Ingvild Flugstad Østberg tok bronsen.

Med gull nummer to på to forsøk i årets VM er Johaug fortsatt ubeseiret i distanserenn denne sesongen. Samtidig sikret hun at Norge har tatt seks av sju mulige langrennsgull så langt i VM.

19 år gamle Karlsson fra Sverige tok sølvet foran bronsevinner Østberg.

Sterk Karlsson

Den svenske junioren Karlsson åpnet sterkt på den individuelle starten i Seefeld, og ledet ved de første passeringene. Johaug og Østberg hadde valgt sene startnummer, og var drøyt fire og tre sekunder raskere enn svensken etter 1,2 kilometer.

Fem hundre meter senere ledet Johaug med fire sekunder på Østberg og over sju på Karlsson. Maskinen fra Dalsbygda klarte ikke å øke ledelsen de neste kilometerne. Ved halvveis løp var avstanden fortsatt sju sekunder mellom Johaug og Karlsson, mens Østberg hadde falt av.

Johaug holdt avstanden ved neste passering, men 3,2 kilometer før mål var den krympet til 4,8 sekunder.

VM-revansje

30-åringen måtte kjempe i det tunge føret i Østerrike, men hun holdt stand og hadde bestetid i mål med 12,2 sekunds margin.

Dermed fulgte hun opp gullet hun tok på skiathlon. Det var Johaugs niende VM-gull i karrieren.

Det var samtidig en revansj for Johaug, som ble nummer 27 etter en smørebom på samme distanse i Falun-VM i 2015. I Falun vant Johaug tre gull. I år har hun fortsatt muligheter for å toppe det.

Torsdag er neste gullsjanse for kvinnene. Da går de 4 x 5 kilometer stafett. To dager senere venter 30 kilometer fellesstart.