Nysigneringer føler seg lurt av Larvik

Larviks Tonje Roth Berglie i mesterligakampen mot Odense i Larvik. Nå stanser Larvik-klubben alle utbetalinger umiddelbart. Les mer Lukk

Flere spillere som har signert for Larvik fra neste sesong føler seg lurt etter at Vestfold-klubben mandag fristilte spillerne på grunn av økonomiske problemer.

Fredrikstad-spiller Andrea Rønning sier hun føler seg lurt av Larvik etter at kontrakten med den tidligere håndballstorheten ble terminert, skriver Fredriksstad Blad.

Hun forteller at hun ikke fikk noen indikasjoner på at det var økonomiske problemer da hun nylig signerte for Larvik, derimot ble det sagt at situasjonen var under kontroll.

– Det er veldig spesielt. Agenten min og jeg ble løyet opp i ansiktet, så jeg er rett og slett skuffet, sier Rønning, som nå åpner for videre spill i Fredrikstad Ballklubb,

Også Rønnings klubbvenninne Dorthe Groa hadde signert for Larvik fra kommende sesong. Begge signerte for Larvik i januar. Også Groa forteller at de ble lovet at økonomien var under kontroll.

– Nå er jeg først og fremst veldig skuffet. Jeg ble lovet at økonomien var stabil da jeg skrev under for Larvik. Det var den tydeligvis ikke, så jeg føler meg jo litt lurt, sier Groa til Varden.

Hun utelukker ikke en retur til Gjerpen, men sier det også godt kan hende at hun fortsetter i Fredrikstad.

– Ingen skjult agenda

Samtlige spillere i Larvik ble mandag fristilt fra sine kontrakter, noe som gjør at de står fritt til å bytte klubb. Problemet for spillerne er at overgangsfristen gikk ut 15, februar.

– Vi har jobbet med likviditetssituasjonen kontinuerlig. Det er bare slik saken ble. Det kan se rart ut, men vi har ikke hatt en skjult agenda, sier daglig leder i LHK Pål Albertsen til VG.

Spillerne som allerede er i klubben forbereder seg som normalt til onsdagens kamp mot Fana, til tross for problemene i klubben, sier Tonje Berglie, tillitsvalgt i spillegruppa.

– Jentene skal se på video og forberede seg til den, samtidig som vi skal ha en del møter, regner jeg med, sier Berglie.

Hun tror ikke at noen av spillerne har tenkt så mye på dette foreløpig, men sier at spillerne også skal bruke tid på å snakke sammen og prøve å finne ut av hva som skjer videre.

– Jeg tror alle synes det er en veldig trist situasjon. Ryktene om at det igjen gikk dårlig økonomisk har svirret en liten stund, men det blir alltid et sjokk når du får beskjed om at valget er tatt. Vi er mange jenter, og alle tenker nok litt forskjellige ting. Vi får prøve å samle oss litt om hva som skjer videre etterpå.

Tredje krisen det siste året

Krisen er den tredje i Larvik i løpet av det siste året. I mai i fjor ble klubben berget etter at det ble hentet inn tre millioner kroner i en redningsaksjon. I desember var klubben ille ute igjen og risikerte at lisenskravet ikke ble innfridd, men ble reddet av garantier fra hemmelige investorer.

14. mars holder klubben sitt årsmøte. Da blir det kjent hvordan årsregnskapet for 2018 ser ut etter fjorårets redningsaksjoner, skriver Østlands-Posten.