Chelsea-keeperen beklager absurd finaledrama

Chelsea-keeper Kepa Arrizabalaga stjal overskriftene da han nektet å bli byttet ut i søndagens ligacupfinale. Les mer Lukk

Chelsea-manager Maurizio Sarri var forbannet da Kepa Arrizabalaga nektet å bli byttet ut i ligacupfinalen søndag. Partene kaller situasjonen en misforståelse.

Mot slutten av ekstraomgangene oppsto en bisarr situasjon i ligacupfinalen mellom Manchester City og Chelsea søndag.

Chelsea-keeper Kepa Arrizabalaga lå nede med krampe og skulle til å bli erstattet av Willy Caballero, men Arrizabalaga kom seg på beina og nektet å bli byttet ut. Sarri ble forbanna og holdt på å forlate stadion før kampslutt. Det hele endte med at spanjolen fikk stå straffesparkkonkurransen, som City vant 4-3.

Den spesielle situasjonen skapte store overskrifter etter kampen, og mange kalte kritiserte keeperen for å ikke respektere managerens avgjørelse. De involverte beskriver situasjonen som en misforståelse.

Kastet flasker

– Det var en stor misforståelse. Jeg fikk vite at han hadde krampe, så jeg ville ikke ha en keeper i straffesparkkonkurransen som var skadd, sa Sarri til Chelseas hjemmesider , og forklarer at Kepa ikke forlot banen fordi han følte han var i stand til å fortsette.

Situasjonen fikk den italienske manageren til å kaste flasker og rase på sidelinjen like før den avgjørende straffesparkkonkurransen.

– Kepa hadde rett selv om måten han handlet på var feil. Mentalt hadde han rett siden han kunne stå i straffesparkkonkurransen, men jeg innså det først da det medisinske apparatet kom tilbake til benken. Jeg var veldig sint, sa Sarri.

Kepa beklager

Arrizabalaga selv er av samme oppfatning.

– Det var på ingen måte meningen ikke å adlyde manageren eller hans avgjørelser. Jeg tror alt er blitt misforstått i finalens hete. Manageren trodde jeg ikke kunne spille, og intensjonen min var å uttrykke at jeg kunne fortsette, skriver den spanske keeperen i sosiale medier.

24-åringen, som i fjor sommer ble verdens dyreste keeper da han signerte for Chelsea, uttrykker at han har full respekt for manageren og hans autoritet.

Det gjenstår å se om situasjonen utelater spanjolen, som har vært Chelseas førstekeeper denne sesongen, fra onsdagens viktige rivaloppgjør mot Tottenham i Premier League. Chelsea er for fullt med i den tette kampen om mesterligaplassene.

Gullit uenig i uttalelsene

En som ikke kjøper uttalelsene, er Chelseas tidligere spillende manager Ruud Gullit. Nederlenderen karakteriserer Sarris misforståelse og Kepas beklagelse som et skalkeskjul.

– Det er kun et politisk svar for avisene, men alle vet hva som skjedde, sa Gullit på BBC-programmet Match of the day.

– Måten han (Sarri) reagerte på på sidelinjen sier alt.

Chelsea er inne i en tøff periode med svake resultater, noe som har fått stadig flere til å ta til orde for å sparke Sarri allerede etter sju måneder i jobben. Søndagens finaletap i ligacupen gjør at europaligatrofeet er det eneste den seiersvante klubben har mulighet til å vinne i inneværende sesong.