Løfshus høyttenker om erstatteren

Landslagssjef Vidar Løfshus ved smøretraileren under VM på ski i Seefeld. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix. Les mer Lukk

Vidar Løfshus (48) er klar på noen av egenskapene han mener at hans egen erstatter bør ha.

Landslagssjefen i Norges Skiforbund ga tidligere i februar beskjed om at denne sesongen blir han siste. 31. mai går kontrakten hans ut, og da er han ferdig i skiforbundet.

Ski-VM i Seefeld blir hans siste mesterskap. I neste ski-VM i Oberstdorf om to år har Norge en ny landslagssjef.

Spørsmålet er hvem det bør være. Hvem bør skiforbundet se etter?

– De trenger i hvert fall ikke å lete etter en kloning av meg. Han må være forsknings- og utviklingsrettet, og han må ha et stort hjerte for langrenn. Han må være mest opptatt av langrenn og ikke så mye av administrasjon, sa Løfshus da NTB snakket med ham i nærheten av den norske leiren utenfor Seefeld tirsdag.

Utvikling

Løfshus slår fast at det er utvikling det handler om, og at det er både store linjer og små detaljer som avgjør.

– Erstatteren må være flink til å samarbeide med Olympiatoppen og ha gode relasjoner til først og fremst trenerne. Inn mot Beijing er det mange ting som er utfordrende, for eksempel dette med høyde og kulde. Det nytter ikke å være bakpå. Det vil skje mye inn mot Beijing som det må holdes tak i.

Det er klare forventninger som venter han eller hun som må fylle rollen etter Løfshus.

48-åringen fra Løkken i Trøndelag har vær en markant sjef som ikke har vært redd for å si sin mening.

Oversikt:Program for Ski-VM i Seefeld 2019

Vemod

Han vedgår uten å kny at han nok kommer til å kjenne på et vemod når dagene i Seefeld går mot slutten.

– Det blir nok litt rart at det er mitt siste VM etter hvert, men jeg tenker ikke så mye på det nå. Beslutningen er tatt, og det er en riktig beslutning. Det blir vemodig på femmila, når jeg står der og skal rope gutta fram. Men slik er det. Alt har en slutt.

Et langt toppidrettsliv nærmer seg slutten.

– Jeg kjenner at jeg mangler den ekstra lille motivasjonen, og det å være landslagssjef i langrenn er å være toppidrettsutøver. Nå skal jeg ha noen år uten å være toppidrettsutøver. Jeg har stort sett vært det hele livet. Det blir en ny fase av livet som venter.

Samleside:Her finner du alle sakene om ski-VM