Kombinertsjefen nekter å si seg fornøyd med sølv

Sportssjef Ivar Stuan har blikket festet mot VM-gull. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Les mer Lukk

Sportssjef Ivar Stuan medgir at et Seefeld-VM uten et norsk kombinertgull vil være en skuffelse.

Anført av Jarl Magnus Riiber har norske kombinertløpere radet opp seirer i verdenscupen i vinter. Riiber har alene tatt ti og kom til VM som gigantfavoritt. Etter to Seefeld-renn er femteplass og sølv på lagsprinten fasit for 21-åringen.

Veteranen Jan Schmid står samtidig med to sølvmedaljer og har vist meget solid form.

Sportssjef Stuan er likevel klar når han får spørsmål om et VM uten gull vil være en liten nedtur.

– Hvis vi ikke skulle få med oss et gull, vil jeg si det, men nå er vi bare halvveis (i VM), sa han til NTB etter søndagens lagsprint – og la ikke skjul på at forventningene handler om mer enn bare sølvmedaljer.

– Når vi har vunnet 14 av 21 renn så langt denne sesongen, vil vi ikke være fornøyd med det.

Legger mesterskapsplan

Stuan varslet videre at man etter Seefeld-VM må rette blikket framover og legge en solid slagplan.

– Når vi skal begynne å kikke mot OL i 2022, og får et VM i Oberstdorf i mellomtiden, må vi lage oss en god mesterskapsplan. Skulle vi komme ut av dette VM uten en gullmedalje, er vi ikke så veldig fornøyd med det, men hva har vi lært av det? Kanskje er vi da ikke gode nok til å preparere oss til mesterskap, sa han søndag.

Han understreker samtidig at Norges fremste gullhåp i Seefeld, Jarl Magnus Riiber, ved inngangen til årets sesong var tydelig på at VM ikke nødvendigvis var sesongens hovedmål.

– Målet hans var å gå inn i VM med gul trøye, så i prinsippet hadde han nådd målet sitt før VM startet. Han har nå den gule trøya og vinner verdenscupen. I tillegg har han to gode muligheter igjen her, sa sportssjefen.

Prioriterte den gule trøya

Målet om å vinne verdenscupen sammenlagt har hatt konsekvenser for hvordan Riiber har lagt opp sesongen.

– Det var som følge av det at han valgte å stille også i Klingenthal (før VM). Han ville sikre seg den gule trøya, og kanskje får du ikke begge deler, selv om vi ønsket oss det, sa Stuan.

Torsdag kommer neste VM-sjanse for Riiber og de øvrige kombinertløperne. Da er det individuell konkurranse med hopping i normalbakken i Seefeld. Lørdag er det så lagkonkurranse.

Stuan er klar på at nøkkelen til å ta det etterlengtede gullet ligger i hoppbakken.

– Vi må bruke dagene som kommer godt, fastslo han.