Pappa Iversen om sønnen Emil: Han er ingen evig pessimist

Emil Iversen og pappa Ole Morten Iversen etter søndagens lagsprintgull i Seefeld. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix. Les mer Lukk

Pappa Ole Morten Iversen ble fuktig i øyekroken da han måtte snakke om sønnens VM-gull etter lagsprinten.

Kvinnelandslagstreneren var fornøyd med jentenes bronse tidligere på dagen, og gliset ble enda bredere en times tid senere.

– Det var vanvittig gøy og litt uvirkelig. Det var gøy for alle og ikke minst for Emil som ikke har lyktes helt i de mesterskapene han har deltatt i. Det var godt å se.

Det ble en helt annen opplevelse enn for to år siden. Der var Iversen som svensk landslagstrener.

– Jeg kastet lua i bakken for to år siden. Følelsen var litt bedre i dag. Lahti var sterkt der og da, da vi så hvor hardt Emil tok det. Men han klarte å løfte blikket framover, og i år har han vel egentlig levert nesten bare gode skirenn.

– Emil er en liten pessimist når det går dårlig. Lørdag ville han gi fra seg plassen til Sjur Røthe på 15-kilometeren?

– Han er ingen evig pessimist. Spør du han i dag så er han vel sikkert uslåelig igjen. Emil er flink til å vise følelser. Han er langt nede når han er skuffet, og glad og fornøyd når det går bra. Stort sett ligger han vel midt imellom, men det var nok godt for ham å få denne bekreftelsen i dag. Formen er der. Da kan det nok hende at han stiller på 15-kilometeren likevel. Hvem vet?

Sønnen hadde en annen versjon søndag enn lørdag. Det blir nok til at han stiller om det ikke blir meldt om altfor varmt vær.

– Jeg går 15-kilometeren om jeg blir spurt.