Skademareritt for Solskjær i Uniteds 0-0-møte med Liverpool

Your browser doesn't support HTML5 video.

Skademareritt for Solskjær i Uniteds 0-0-møte med Liverpool Les mer Lukk

Ole Gunnar Solskjær ble tvunget til å gjøre samtlige tre bytter før pause i Manchester Uniteds 0-0-kamp hjemme mot Liverpool.

Kristiansunderens utvalgte trosset stadige rokeringer og holdt unna for gulljagende Liverpool søndag. Med poengdeling er Solskjær fortsatt ubeseiret i Premier League som United-manager. Fasiten viser åtte seirer og to uavgjort. Totalt står han med kun ett tap på sine 14 første kamper.

Solskjær kunne knapt tro det han så i første omgang. I løpet av de første 42 minuttene måtte han bruke hele byttekvoten. Først måtte midtbaneterrieren Ander Herrera gi seg med en lårskade etter 20 minutter. Kort tid etter var det slutt for Juan Mata, mens innbytter Jesse Lingard måtte ut igjen like før pause.

På toppen av det hele hadde Marcus Rashford slitt med halting siden åpningskvarteret.

– Alt som kunne gå galt i første omgang, gikk galt. Vi hadde fire skader, og vi var nødt til å la Marcus Rashford spille videre. Da så det ut til å bli en tøff ettermiddag, sa Solskjær til BBC.

– Jeg kan ikke huske at Liverpool hadde en eneste sjanse. Selv om de hadde mye ballbesittelse, kan jeg ikke huske at David de Gea gjorde en redning, sa han videre.

Liverpool tok over tabelltoppen med poengdelingen. Merseyside-klubben er ett poeng foran Manchester City nå som begge har spilt 27 seriekamper. United ble på sin side forbigått med ett poeng av Arsenal og ligger på 5.-plass.

Fakta om Solskjærs kamper som Manchester United-manager  

Dette er Ole Gunnar Solskjærs fasit etter 14 kamper som Manchester United-manager:

* 22/12: Cardiff (b) 5-1

* 26/12: Huddersfield (h) 3-1

* 30/12: Bournemouth (h) 4-1

* 2/1: Newcastle (b) 2-0

* 5/1: Reading (h, FA-cup) 2-0

* 13/1: Tottenham (b) 1-0

* 19/1: Brighton (h) 2-1

* 25/1: Arsenal (b, FA-cup) 3-1

* 29/1: Burnley (h) 2-2

* 3/2: Leicester (b) 1-0

* 9/2: Fulham (b) 3-0

* 12/2: Paris Saint-Germain (h, CL) 0-2

* 18/2: Chelsea (b, FA-cup) 2-0

* 24/2: Liverpool (h) 0-0.

* 11 seirer, 2 uavgjort og 1 tap. Målscore: 30-9.

Fakta om Manchester Uniteds ti kommende kamper  

Dette er Manchester Uniteds ti neste kamper:

* 27/2: Crystal Palace (b)

* 2/3: Southampton (h)

* 6/3: Paris Saint-Germain (b, CL)

* 10/3: Arsenal (b)

* 16/3: Wolverhampton (b, FA-cup)

* 30/3: Watford (h)

* 2/4: Wolverhampton (b)

* 13/4: West Ham (h)

* 21/4: Everton (b)

* 24/4: Manchester C. (h)

* Mulig semifinale i FA-cupen første helgen i april

* Snur United 0-2-tapet for PSG til avansement, blir det to kvartfinalekamper i mesterligaen 9./10. og 16./17. april.

Oppstykket

Liverpool gikk heller ikke fri fra skademarerittet på Old Trafford. Etter en halvtime ble Roberto Firmino erstattet av Daniel Sturridge. Et overtråkk stoppet brasilianeren.

– Det var en rar kamp. Vi startet veldig bra, men alle skadene i oppgjøret kostet oss rytmen. Skaden til «Bobby» var en katastrofe for oss. Det ble en intens kamp uten store høydepunkter, sa Liverpool-manager Jürgen Klopp til Sky Sports.

Alle avbruddene ga en oppstykket 1. omgang. Lenge var det ingen sjanser i det hele tatt, men på tampen kom United til et par farlige situasjoner. Først prøvde Paul Pogba å curle i lengste hjørne fra 20 meter, men Liverpools stopperstjerne Virgil van Dijk headet unna til hjørnespark.

Noen minutter senere ble Lingard tredd gjennom av Romelu Lukaku. Innbytteren prøvde å runde Alisson, men ble effektivt stoppet etter glitrende keeperspill. Det var i den situasjonen Lingard fikk trøkken som avbrøt 26-åringens innhopp.

Engelskmannen måtte nylig ut med skade i United 0-2-tap hjemme mot Paris Saint-Germain. Han mistet FA-cupseieren over Chelsea, men var søndag tilbake i troppen. Spørsmålet er om det var for tidlig.

Les også:Cantona hyller Solskjær, sammenligner ham med Guardiola

Skapte lite

Det var noe forknytt over Liverpool på Old Trafford. Til tross for et overtak i banespillet kom gjestenes stjerneoffensiv til få sjanser. 20 minutter før slutt ropte Georginio Wijnaldum på straffe etter å ha headet ballen like utenfor. Liverpools midtbanemann mente Scott McTominay holdt i drakta hans.

Kvarteret før slutt ble Joel Matip presset av Chris Smalling til å sette ballen i eget nett, men scoringen ble korrekt annullert for offside. Smalling sto på feil side.

Liverpool fikk i åpningsminuttet et indirekte frispark. United-kaptein Ashley Young slo et fryktelig tilbakespill da David de Gea så seg nødt til å redde med hendene. James Milner testet skuddfoten, men forsøket var håpløst og gikk rett i muren.

Les også:

Solskjær om Pogba: – Han er en leder i garderoben og på banen

Klopp: – Ingen tvil om at Solskjær er United-manager neste sesong

United nedkjempet Chelsea, Wolves neste for Solskjær i FA-cupen