Fra «game over» til sølvdobbel for Schmid

Jan Schmid og Jarl Magnus Riiber tok sølv i VM søndag. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Les mer Lukk

For to uker siden mer enn antydet Jan Schmid at VM trolig gikk uten ham på startstreken. Etter to konkurranser i Seefeld står han igjen med to sølvmedaljer.

Søndag hadde 35-åringen og lagkamerat Jarl Magnus Riiber kun Tyskland foran seg på lagsprinten. Sølvet var Schmids andre på tre dager i innledningen av Seefeld-VM.

Den slags medaljefangst virket ikke spesielt sannsynlig da veteranen ble syk i oppkjøringen til sesongens store høydepunkt.

– Jeg mener jeg sendte en melding til sportssjefen for to uker siden der det sto «antakeligvis influensa og game over». Sånn sett har det startet veldig mye enn jeg hadde trodd, smilte Schmid til NTB etter søndagens konkurranse.

Allerede etter to konkurranser har 35-åringen gjort sitt beste mesterskap noen gang om man ser på medaljefangst. Også under VM i Liberec i 2009 og verdensmesterskapet på hjemmebane i Oslo to år etter ble det to medaljer, men ikke to sølv.

Ikke rart smilet og fleipen satt løst hos kombinertprofilen etter lagsprinten i Seefeld.

– Jeg har skapt en nisje i å bli nummer to i alt jeg stiller opp i. Det er fint, det, gliste Schmid da NTB antydet at er kommet inn i en sølvstim.

35-åringen var samtidig tydelig på at ambisjonene i søndagens VM-konkurranse strakte seg lenger enn bare å slå Østerrike i kampen om det nest øverste nivået på seierspallen.

– I dag hadde vi et håp og en drøm om å vinne, selvfølgelig, men begge har noen meter å gå på i hoppbakken. Vi hadde håpet å gå ut litt før tyskerne, for de er harde i løypa, men jeg synes vi ga det et godt forsøk i langrennet, oppsummerte Schmid.

Den norske duoen startet de ti rundene i langrennsløypa 27 sekunder bak ledende Tyskland. Den luka ble for tung å tette.

Hjemmebane neste

Nå vender Schmid og lagkameratene blikket mot normalbakken i Seefeld. Den anser trønderen nesten for å være hjemmebane.

– Jeg har veldig gode erfaringer fra den bakken. Det er en fin normalbakke. Det er her vi ligger igjen og trener mellom konkurranser i Mellom-Europa, så det er litt hjemmebakke for oss. Samtidig er det mange som liker seg her, sa Schmid.

Mye tyder på at de tyske løperne igjen blir de verste å slå i konkurransene som venter kommende torsdag og lørdag.

Tyskland har vunnet ikke mindre enn de ni siste kombinertrennene i mesterskap. Både under VM i Lahti i 2017 og OL i Pyeongchang i fjor vinter gjorde tyskerne rent bord.

– De har ni gull på rad nå, og det begynner å bli nok, fastslo Jan Schmid etter søndagens lagsprint.