Endelig svensk VM-fest, glem «skit-VM»

Your browser doesn't support HTML5 video.

Norge med bronse da Sverige seiret i kvinnenes lagsprint Les mer Lukk

Sykdom, fall og skuffende resultater gjorde at svenskene døpte om ski-VM til skit-VM. Søndag jublet Sverige for gullet i sprintstafetten.

Maja Dahlqvist og Stina Nilsson gjorde jobben og vant kontrollert i Seefeld. Der tok Slovenia sølvet og Norge bronsen.

Det ga svenskene det første gullet i VM. Gull-ekstra-titlene var kjapt på plass i nettavisene. I Aftonbladet sto det på kommentatorplass at «du reddet VM, Maja!».

Allerede etter dag én i mesterskapet døpte avisen Aftonbladet om ski-VM til skit-VM. Da hadde de svenske sprintjentene ødelagt for hverandre i finalen der Maiken Caspersen Falla vant.

Nilsson tok sølvet, men svenskene følte det som at gullet ble borte på toppen av bakken før stadion.

Samme dag brakk Calle Halfvarsson staven, den hadde en sprekk før han gikk til start, og fikk dagen ødelagt.

Revansj

Så måtte det tunge medaljehåpet Ebba Andersson melde forfall til 15-kilometeren. Det fikk det svenske laget det tøft. Charlotte Kalla presterte som tidligere i vinter. Det var ikke nok til medalje.

Sverige fikk en liten opptur i skyggen av seierspallen: Frida Karlsson (19) viste at hun er en fremtidig storløper med 5.-plassen.

Problemene fortsatte søndag. Solide Viktor Thorn våknet med vond hals og kunne ikke gå sprintstafetten. Dermed måtte laget omorganiseres i hektiske morgentimer.

Det endte med den gufne fjerdeplassen etter at Halvarsson var litt uoppmerksom da Johannes Høsflot Klæbo startet gullspurten for fullt.

Men sprintjentene fikk vekket Sverige fra marerittet og over i euforisk jubel.

Les også:Klæbo og Iversen revansjerte Lahti-fallet og tok VM-gull i lagsprint