Svindal på pallen i Beaver Creek-utforen, tysk stjerne ut i smertehyl

Aksel Lund Svindal ble nummer tre i utforrennet i Beaver Creek fredag. Foto: Nathan Bilow / AP / NTB scanpix Les mer Lukk

Aksel Lund Svindal ble treer i fredagens utforrenn i Beaver Creek, mens Kjetil Jansrud skuffet. I store smerter ble tyske Thomas Dressen fraktet til sykehus.

Fra startnummer fem fikk ikke Svindal en god åpning, men kjørte knallsterkt nederst i bakken. På det meste hadde den norske alpinkongen en mellomtid 97/100 sekund bak vinneren Beat Feuz, men til slutt var det bare åtte hundredeler som skilte.

Pallplassen er Svindals første i vinter. Forrige helg åpnet han sesongen med 8.-plass i utforrennet i Lake Louise. Han ble deretter femmer i super-G i den canadiske skimetropolen.

– Det var litt rufsete, men sånn var det for mange. Dette var helt greit, og det var ganske bra nederst, sa Svindal til NRK etter fredagens renn i amerikanske Beaver Creek.

Feuz slo sin sveitsiske landsmann Mauro Caviezel med sju hundredeler.

Stygg skade

Jansrud fikk en svært lovende start. Han ledet med 31 hundredeler ved første mellomtid, men tapte så voldsomt med tid nedover løypa. I mål var han hele 92/100 sekund bak Feuz. Han ligger på en foreløpig 16.-plass.

– Jeg føler jeg hadde kjørt bra. Det er et mysterium for meg å se hvor langt bak jeg var. Å komme så langt bak når du har en god følelse, er forferdelig, sa Jansrud til NRK.

Utforrennet endte med store smerter for Thomas Dressen. Tyskeren, som kjørte fire startplasser etter Svindal, ble tatt i kompresjonen og havnet i sikkerhetsnettet. Man kunne høre hyl fra 25-åringen, og han hadde det veldig vondt da han ble fraktet ned mot en ventende ambulanse.

Mye snø

Det har kommet mye snø i Beaver Creek den siste tiden. Det ga utfordringer for alpinistene, særlig utover i rennet.

– Det er litt løst, men det er kjørbart. Når du ikke ser underlaget så godt, kan det gi slike utfall som med Dressen, sa Svindal.

Aleksander Aamodt Kilde og Adrian Smiseth Sejersted er foreløpig nummer 19 og 22 i fredagens renn.

Beaver Creek-utforen skulle egentlig gå lørdag, men kraftig snøvær førte til endringer i konkurranseprogrammet. Rekkefølgen på utfor og super-G ble byttet på.