Forfang tredje beste hopper i Russland-kvalifisering

Johann André Forfang ble treer i hoppkvalifiseringen i Nizjnij Tagil. Les mer Lukk

Johann André Forfang ledet kvalifiseringen i russiske Nizjnij Tagil helt til det var tre hoppere igjen. Han tok 3.-plassen da alle de norske gikk videre.

Tromsøværingen gjorde et svev på 133,5 meter. Det lå an til å bli fredagens lengste, men som tredje siste hopper strakk Piotr Zyla seg en halvmeter lenger ned i den russiske storbakken.

Polakken ble kvalifiseringsvinner foran japanske Ryoyu Kobayashi, som sist helg slo til med to verdenscupseirer i Ruka. Forfang endte 1,8 poeng bak toppen, mens det var 1,3 opp til Kobayashi.

Robert Johansson var nest best av de norske hoppgutta. Han tok seg ned til 128 meter og var 11,1 poeng bak Zyla. Deretter fulgte Sondre Ringen på 11.-plass etter et svev på 119 meter.

Anders Fannemel fikk til 123,5 meter og ble med det kvalifiseringens 16. beste hopper. To plasser bak havnet Daniel-André Tande (122,5 m). Norges sjettemann Halvor Egner Granerud ble nummer 21 med sitt svev på 116,5 meter.

Det er individuelt renn både lørdag og søndag. Tidligere fredag kunne de norske hopperne trekke et lettelsens sukk. Da hadde de fått tilbake utstyret som dagen før ikke kom med flyet fra Moskva til Nizjnij Tagil.

Det norske hopplandslaget har slitt i sesonginnledningen. Johanssons sjuendeplass i søndagsrennet i Ruka sist helg er så langt beste enkeltresultat. I helgen håper man at det snur vel vitende om at hopperne har mange gode minner fra storbakken i Nizjnij Tagil.

Tande var på seierspallen i begge fjorårets renn samme sted. Han satte bakkerekord på 141 meter på veien mot andreplassen i lørdagsrennet, før lagkamerat Forfang forbedret rekorden til 141,5 meter og ble nummer tre.

I 2014 tok Fannemel karrierens første verdenscupseier nettopp i Nizjnij Tagil, og også Maren Lundby tok sin første seier samme sted. Bakken i Russland har dermed vært bra for norsk hoppsport.