Hopperne fikk savnede ski i tide

Alexander Stöckl kan konstatere at elevene hans har fått på plass det nødvendige utstyret i Finland. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Les mer Lukk

Robert Johansson og de øvrige norske skihopperne kan puste lettet ut etter at skiene som manglet ved ankomst til Russland nå er på plass.

Fredag er det treningsomgang og kvalifisering til helgens verdenscuprenn i russiske Niznij Tagil. Torsdag landet Robert Johansson og de øvrige norske hopperne i Russland, men manglet ski.

De kom ikke med på flyet fra Moskva.

Fredag bekrefter imidlertid landslagstrener Alexander Stöckl overfor NTB at det savnede utstyret er på plass. Dermed får ikke bagasjeproblemene noen konsekvenser for rennene i Nizjnij Tagil.

De tyske hopperne, som reiste sammen med de norske, savnet også skiene ved ankomst til Jekaterinburg.

De norske hopperne har mange gode minner fra storbakken i Nizjnij Tagil.

Daniel André Tande var på seierspallen i begge fjorårets renn i Nizjnij Tagil. Han satte bakkerekord på 141 meter på veien mot andreplassen i lørdagsrennet, før lagkamerat Forfang forbedret rekorden til 141,5 meter og ble nummer tre.

I 2014 tok Anders Fannemel karrierens første verdenscupseier nettopp i Nizjnij Tagil, og også Maren Lundby tok sin første seier samme sted. Bakken i Russland har dermed vært bra for norsk hoppsport.

De norske hopperne har slitt i innledningen av denne sesongen. Robert Johanssons sjuendeplass i søndagsrennet i Ruka sist helg er så langt beste enkeltresultat.