UEFA vil straffe AEK og Ajax etter skandalescener

Voldshendelsene under mesterligakampen i Aten tirsdag får et etterspill både for AEK og Ajax. UEFA har innledet disiplinærsak mot begge klubber. Foto: Thanassis Stavrakis, AP / NTB scanpix Les mer Lukk

UEFA har innledet disiplinærsak mot AEK og Ajax etter voldshendelsene i forbindelse med mesterligakampen i Aten tirsdag.

Ni personer måtte behandles på sykehus for skader de pådro seg i skandalescenene på Olympiastadion i den greske hovedstaden. Seks av dem er Ajax-tilhengere, de tre andre politifolk.

Ifølge en uttalelse fra greske myndigheter ble politifolkene skadd av flasker eller andre gjenstander som ble kastet fra tribunene. De fleste skadde ble behandlet poliklinisk, men en politimann måtte innlegges til observasjon.

UEFA anklager AEK for regelbrudd på sju punkter, deriblant kasting av gjenstander, bruk av pyroteknikk, storming av banen og dårlig vakthold. Ajax kan bli straffet for tilhengernes kasting av gjenstander og bruk av pyroteknikk.

Saken mot de to klubbene skal 13. desember. behandles av kontroll- og disiplinærutvalget.

Ajax er klar for mesterligaens cupspill, mens AEK er uten sjanse til å få spille videre i mesterliga eller europaliga etter å ha fått sitt femte strake tap i gruppespillet.