Leicester-eierens sønn vil fullføre sin fars drømmer

Aiyawatt Srivaddhanaprabha (høyre) er sønn av Vichai Srivaddhanaprabha som omkom i en helikopterstyrt utenfor Leicester-stadion lørdag. Les mer Lukk

Sønn av den omkomne Leicester-eieren Vichai Srivaddhanaprabha sier han vil oppfylle sin fars visjoner og drømmer i den engelske fotballklubben.

– Jeg er utrolig heldig som fikk ha en så spesiell far. Jeg er rørt over hvor mange som var glad i ham, sier Aiyawatt Srivaddhanaprabha i en uttalelse via Leicester onsdag.

Aiyawatts far, Vichai Srivaddhanaprabha, mistet livet sammen med fire andre da hans private helikopter styrtet utenfor klubbens stadion lørdag.

– Jeg savner deg, far

Leicester-eieren etterlater seg kone og fire barn, to sønner og to døtre. Alle fem sitter i styret i fotballklubben.

– Fra ham har jeg mottatt en stor oppgave og arv, og jeg skal gjøre alt jeg kan for å oppfylle hans drømmer og visjoner, sa Aiyawatt som også sier at hans far gjorde Leicester City til sin familie.

– Ingenting annet ville gjort min far stoltere enn å se hvordan Leicester-familien tar vare på hverandre i tunge tider som nå, sa Aiyawatt.

– Jeg savner deg, far. Av hele mitt hjerte, la han til.

Les også: Leicester-kamp går som planlagt

Gjorde det umulige mulig

60 år gamle Vichai Srivaddhanaprabha kjøpte den engelske fotballklubben i 2010. Da spilte klubben på nivå to i England. Klubben rykket opp i 2014 og gjorde det utenkelige da de vant Premier League to år senere.

Eieren var svært godt likt av Leicester-fansen, og var genuint interessert i laget, fansen og lokalsamfunnet i den engelske byen. Han donerte blant annet milliarder av kroner til gode formål i byen, og bygget blant annet et sykehus for barn.

Leicester-spillerne har blitt gitt tid til å sørge etter ulykken, men var onsdag tilbake på treningsfeltet for fullt. Til helgen venter bortekamp i Premier League mot Cardiff.

Les også: Schmeichel knust etter Leicester-eierens dødsulykke