Belgisk fotball: Fem mistenkte fortsatt varetektsfengslet

Belgiske påtalemyndigheter, her representert ved Wenke Roggen og Eric Van Duyse, jobber videre med en omfattende sak om kampfiksing og svindel i belgisk fotball. Foto: Francisco Seco / AP / NTB scanpix Les mer Lukk

Fem personer blir sittende i varetekt etter opprullingen av en omfattende sak om kampfiksing og økonomisk svindel i belgisk fotball.

Tidligere i måneden ble over 20 personer siktet for å ha drevet med organisert kriminalitet eller for å ha hvitvasket penger. 10. oktober ble det gjennomført hele 57 politirazziaer i flere land etter mistanke om svindel i belgisk fotball.

Mogi Bayat er blant de fem som fortsatt må sitte i varetekt. I mediene blir han beskrevet som Belgias mektigste sportsagent. Også agentene Dragan Siljanoksi og Karim Mejjati er i varetekt. Det samme er Mechelens økonomidirektør Thierry Steemans og en tidligere advokat.

44 av razziaene fant sted i Belgia, mens de andre aksjonene ble gjort i Frankrike, Luxembourg, Kypros, Montenegro, Serbia og Makedonia.

Den belgiske påtalemyndigheten har tidligere opplyst at listen over mistenkte også omfatter styremedlemmer i klubber, dommere, et regnskapsfirma, gullsmedforretninger, trenere, journalister og mulige samarbeidspartnere.