Brøndby varsler CL-offensiv mot LSK Kvinner

For to uker siden scoret Brøndby og fikk med seg 1-1 fra bortemøtet med LSK Kvinner. Onsdag blir det avgjort hvem av dem som tar seg til kvartfinalen i mesterligaen. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Les mer Lukk

Brøndby vil greie seg med 0-0 hjemme mot LSK Kvinner, men danskene har ingen planer om å spille på det trygge i jakten på kvartfinaleplass i mesterligaen.

Etter 1-1 i det første møtet på Jessheim stadion har Brøndby overtaket før onsdagens returoppgjør. LSK må score for å holde liv i drømmen om sin aller første kvartfinale i Europa.

Skal vi tro Brøndby-trener Per Nielsen trenger ikke romerikingene være bekymret for at vertene går ut defensivt for å spille på resultat.

– Hvis vi skal går videre, krever det at vi er like disiplinerte som vi var i Norge. Vi vil gå ut og angripe kampen. Vi har et lag til å spille offensiv fotball, så vi går for å score mål, sier Nielsen og fortsetter:

– Vi scorer nesten alltid, og det gjør også Lillestrøm. Vi er bevisste på at vi ikke bare kan grave oss ned. Vi skal gå ut og forsøke å ta initiativet i kampen.

Brøndby-treneren likte svært godt det han så av spillerne sine i den første kampen. Da ga Guro Reiten LSK ledelsen etter en halvtime, men danskene utlignet bare fem minutter senere.

– Det viktigste var at vi viste at vi er et ganske godt fotballag og kan spille bra mot Lillestrøm. I perioder var vi også best der oppe.

I fjor ble det mesterligastopp for Brøndby mot nettopp LSK. Også da endte første oppgjør i Norge uavgjort (0-0), men Hege Riises lag vant 3-1 på bortebane.

– Vi har lært at selv om man kommer hjem med et godt resultat, skal man være superkonsentrert i returkampen. Det var vi kanskje ikke i fjor, sier Nielsen.