Brann innrømmer varmekabel-tabbe

Det var kaldt i Bergen under toppkampen mellom Brann og Rosenborg. Ved siden av tapet var Brann-ledelsen fått kraftig kritikk hvor ikke å ha skrudd på varmekablene på stadion tidsnok. Les mer Lukk

Brann-ledelsen legger seg flate og innrømmer at det ble gjort en feil da varmekablene på Brann Stadion ble slått på for seint foran gullkampen mot Rosenborg.

– Vi gjorde feil, erkjenner daglig leder Vibeke Johannesen til VG.

Værmeldingene for Bergen var ikke å ta feil av. Meteorologene varslet tidlig at det kunne bli kaldt og frost i bakken, og rådet blant annet bilistene til å legge om til vinterdekk.

Kampen ble til tider en liten parodi ettersom store deler av stadion var hardt og nærmest islagt. Dommer Svein Oddvar Moen var derimot aldri i tvil om at kampen skulle spilles selv om spillerne fikk det vanskelig, spesielt på den delen av banen som hadde ligget i skyggen hele dagen.

Det var serieleder Rosenborg som behersket forholdene best og vant 2-1. Dermed ble kanskje kampen om gullet avgjort på grunn av «arrangørtabben». Rosenborg leder med 5 poeng med tre serierunder igjen å spille.

Johannesen forklarer at man har fulgt med på værmeldingene, men at de ble tolket feil.

– Det ble bare kaldere enn det vi klarte å lese fra varslene. Det kom ikke ut av det blå at det skulle bli kaldt, men at det skulle bli så kaldt … Det tok mer tak i banen enn det vi hadde forutsett, fortsetter hun, og lover bedring:

– I framtiden vil vi heller sette på varme for tidlig enn for sent, bedyrer hun.