Guardiola: – Jeg tok feil om Tottenham

Manchester City-manager Pep Guardiola. Les mer Lukk

Manchester City-manager Pep Guardiola sier han tok feil da han sa at Tottenham var et enmannslag. Mandag barker de sammen til toppkamp på Wembley.

– Tottenham er ett enmannslag, sa Manchester City-manageren om sin London-konkurrent forrige sesong, med klar hentydning til at de liljehvite kun hang med i toppen takket være Harry Kane.

Kane bøttet inn mål forrige sesong og ble toppscorer i sommerens fotball-VM, men har så langt denne sesongen ikke funnet veien til nettmaskene like ofte som før. Likevel henger Tottenham med helt i toppen og kan med seier mandag passere Manchester City.

– Det viser hvor feil jeg tok, sier City-manageren som roser London-klubbens Mauricio Pochettino.

– Han er en topptrener som har vist et høyt nivå i mange år. Han gjorde en fremragende jobb i Espanyol og Southampton, og spesielt i Tottenham. Jeg har stor respekt for ham, sier Guardiola.

Klokken 21 mandag avslutter Tottenham og Manchester City den tiende runden i Premier League.

Liverpool leder med 26 poeng. Chelsea har 24, med Manchester City og Arsenal på de neste plassene med henholdsvis 23 og 22 poeng. Tottenham er nummer fem med 21 poeng.

Med seier kan City overta tabelltoppen på bedre målforskjell enn Liverpool, mens Tottenham kan klatre opp på tredjeplass dersom de tar alle poengene.