Solberg tapte terreng i regntungt Spania-rally

Petter Solberg sakket litt akterut i Spania lørdag. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix Les mer Lukk

Petter Solberg slet med å matche tempoet til konkurrentene i WRC2-klassen under Rally Catalonia lørdag. Østfoldingen er nummer fire før siste dag.

Dermed ramlet Solberg én plass nedover resultatlista på dag to i Catalonia. Etter fredagens seks fartsprøver var han nummer tre.

Finske Kalle Rovanperä leder WRC2-klassen foran søndagens avsluttende fartsprøver. Tsjekkiske Jan Kopecky følger nærmest, mens spanske Nil Solans er nummer to. Henholdsvis 22 og 22,3 sekunder skiller opp til Rovanperä.

For Petter Solberg ser det verre ut å gjøre noe med trioen i tet. Østfoldingen tapte tid på hver eneste prøve lørdag og er ett minutt og 26 sekunder bak ledende Rovanperä.

Fornøyd Solberg

– Raskere enn sammenlagtleder Latvala på dagens siste fartsprøve. Kan ikke klage på det, skrev Solberg på Twitter etter endt dag.

– Lørdagen er unnagjort, og jeg er nå nummer fire i WRC2. Det har vært en utfordrende dag, men det er fortsatt moro å kjøre gjennom disse etappene, tilføyde han.

To plasser bak seg på resultatlisten har østfoldingen storebror Henning Solberg. Drøye to minutter skiller de to i tid. Ole Christian Veiby er nummer ni i WRC2-klassen.

Jari-Matti Latvala leder Rally Catalonia totalt etter lørdagens kjøring foran Sebastien Ogier. Kun 4,7 sekunder skiller de to.

Loeb imponerer

Ogier har videre den gamle mester Sebastien Loeb nærmest seg på resultatlista. Loeb gjør i likhet med Petter Solberg et gjestecomeback i rally denne helgen og kjører med en sterkere bil enn nordmannen. Loeb er bare åtte sekunder bak ledende Latvala.

Loeb har så definitivt bevist at han ikke har glemt gamle kunster. Han er posisjon til å kunne ta karrierens 79. VM-rundeseier og den første på fem år.

Andreas Mikkelsen er 10.-mann sammenlagt, drøyt to minutter bak teten.

Rally Catalonia avsluttes med fire fartsprøver søndag.