Imponerende vending sendte Stephens til finale

Sloane Stephens tapte kampens åtte første game, men vendte til seier over Karolina Plisková i semifinalen i WTA-mesterskapet i Singapore. Foto: Vincent Thian, AP / NTB scanpix Les mer Lukk

Sloane Stephens var på vei til å bli utklasset, men en imponerende vending mot Karolina Plisková sendte henne til finale i WTA-mesterskapet i tennis.

Søndag møter amerikaneren formsterke Jelina Svitolina fra Ukraina i finalen i Singapore.

Stephens tapte kampens åtte første game, og Plisková så ut til å skulle leke seg til finale. Så snudde det, og Stephens vant 12 av de 15 neste. Dermed ble det 0-6, 6-4, 6-1 etter snaut to timers spill.

– Jeg prøvde bare å holde meg i kampen, og etter hvert fikk jeg bedre følelse for ballen. Jeg er veldig stolt av kampviljen min, sa hun etterpå.

Plisková vant første sett blankt på bare 31 minutter etter å ha sendt slag etter slag helt ute ved linjene. Stephens slet voldsomt og gjorde feil etter feil.

Tsjekkeren tok også ledelsen 2-0 i 2. sett, men Stephens øynet håp da hun brøt Pliskovás serve i neste game. Så begynte hun å få ballen dit hun ønsket, og publikum opplevde et totalt sceneskifte da Plisková også slet voldsomt med serven.

Tidligere lørdag tok Svitolina seg til finale med seier i tre sett mot Kiki Bertens, som kom med i turneringen bare fordi verdensener Simona Halep meldte skadeforfall. Nederlenderen tok seg til semifinale, men der ble det stopp da Svitolina vant 7-5, 6-7 (5-7), 6-4 på to timer og 39 minutter.

Bertens la ned hele 41 rene vinnere, men det hjalp lite all den tid hun slo ballen ut hele 63 ganger.

– Fysisk var nok jeg litt sterkere, og jeg presset meg kanskje også mer enn hun gjorde. Likevel var det noen få ballvekslinger som avgjorde i siste sett, for vi spilte bra begge to, sa Svitolina.

Søndagens finale spilles mellom 5.-seedede Stephens og 6.-seedede Svitolina i en turnering der de fire høyest seedede spillerne var de fire som ble slått ut i gruppespillet.