Nora Mørk må opereres igjen, EM ryker

Nora Mørk må opereres igjen.
Håndballprofilen Nora Mørk må gjennom et nytt inngrep i sitt trøblete kne. Landslagslegen antyder at EM-toget dermed har gått.

Det er den norske håndballprofilens klubb Györ som på sine nettsider søndag bekrefter den forestående operasjonen.

Overfor NTB bekrefter landslagslege Nils Leraand situasjonen.

– EM hang i en tynn tråd før dette. Nå må vi nok glemme EM for Noras del, sier han.

Mørk pådro seg den siste av flere alvorlige kneskader 5. februar i en mesterligakamp mot danske Nyköbing Falster. Den siste tiden har Ungarn-proffen drevet opptrening og prognosene har vært gode.

Søndag melder imidlertid Györ at Mørk nylig skal ha fått tilbake smerter i det aktuelle kneet, hvilket tvinger fram en ny operasjon.

Menisk

Landslagslege Leraand opplyser til NTB at smertene Mørk skal ha kjent den siste tiden er relatert til menisken i kneet. Det skal angivelig ikke dreie seg om noen alvorlig skade, men er naturlig nok likevel å regne som et lite tilbakeslag for håndballprofilen.

Györ skriver ingenting om når inngrepet skal finne sted eller hvor langt tilbake det vil sette Mørk.

Årets EM går i Frankrike i november og desember. Mørk har hele tiden holdt fast ved håpet om å rekke den turneringen. Landslagssjef Thorir Hergeirsson har på sin side sagt at han ikke regner med Mørk, men tar den som en bonus dersom stjernespilleren blir klar i tide.

Lang skadehistorikk

Ungarn-proffen har samtidig vært tydelig på at hun må rekke å spille seg i form til EM dersom hun skal bidra til den norske gulljakten.

– Håndballmessig er det viktig for meg å være god når jeg kommer tilbake. Jeg har ikke lyst å ramle inn i noe mesterskap bare fordi jeg har et kne som holder, sa Mørk til NTB i mai.

Det har vært antydet at 27-åringen kunne komme til å være tilbake på banen for Györ i oktober – i første rekke som straffeskytter. Det kan nå synes å bli vrient.

Mørk har en tung historikk med kneskader og har vært gjennom flere operasjoner.