Alaphilippe het VM-favoritt

Quick-Step-rytteren Julian Alaphilippe er på manges lepper foran søndagens landeveisritt i sykkel-VM. Foto: Nigel French / AP / NTB scanpix. Les mer Lukk

Franske Julian Alaphilippe er utøveren de fleste konkurrentene tror stikker av med søndagens VM-gull i landeveissykling.

Den 258,5 kilometer lange traseen skal forsere over 5000 høydemeter, og det blir sagt at løypa i Innsbruck er blant de tøffeste noensinne.

Avslutningen karakteriseres som brutal.

Årets Vuelta-vinner Simon Yates og tvillingbroren Adam er blant øvrige vinnerkandidater, og skulle en av dem vinne, vil det bli som første brite siden Mark Cavendish seiret i 2011.

Men Yates-tvillingene har mest tro på Julian Alaphilippe. Franskmannen tok klatretrøya i årets Tour de France.

Romain Bardet og Thibaut Pinot nevnes også som mulige tittelutfordrere.

I form

Yates-tvillingen var i strålende humør da de møtte pressen fredag, og kanskje var de mest opptatt av å legge presset over på noen andre.

– Jeg tror på Alaphillippe. Han er den store favoritten og er mannen å se opp for, sa Simon Yates.

– Han er i veldig god form og har vunnet mange løp. I tillegg har han et sterkt lag bak seg, uten tvil det sterkeste. De har mange kort å spille på, og ikke bare Alaphilippe, men vi vet alle hvor god Alaphilippe er både oppover og nedover, fortsatte han.

God følelse

– Jeg føler meg bra, og Simon føler seg bra. Det er det aller viktigste, sa Adam Yates.

Colombias lag er heller ikke å kimse av. Det er nok å nevne folk som Rigoberto Urán, Mairo Quintana, Sergio Henao og Miguel Ángel López.

– Det er en skikkelig tøff løype. Den krever mye, og så kommer den tøffe oppoverbakken etter seks og en halv time på sykkelsetet. Det kommer til å bli knalltøft, mente Rigoberto Urán.

Det er ikke ventet at noen av nordmennene på startstrek vil blande seg inn i tetbildet.